Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Βέμπερ: Η συμφωνία δεν είναι λευκή επιταγή

«Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν πρόκειται να πληρώσουν για τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ Τσίπρα»

weber

Τη συμφωνία που επετεύχθη σήμερα Τρίτη μεταξύ του Eurogroup και της Ελλάδας για την παράταση του προγράμματος διάσωσης χαιρετίζει μεν με ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ, ωστόσο προειδοποιεί ότι δεν «είναι λευκή επιταγή».

«Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν πρόκειται να πληρώσουν για τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ Τσίπρα. Τα καλά νέα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αρχίσει να το καταλαβαίνει αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Αλλά ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που έχουν εξαγγελθεί δεν μπορεί να είναι ένας ακόμη ένας κατάλογος κενών υποσχέσεων. Οι Eυρωπαίοι εταίροι δεν δίνουν στον κ. Τσίπρα λευκή επιταγή. Ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν πλέον τέσσερις μήνες για να αποδείξουν την πραγματική βούλησή τους να συνεχίσουν τη μεταρρυθμιστική πορεία που ξεκίνησε η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση. Αυτή είναι η προϋπόθεση για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα», προσθέτει ο πρόεδρος της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By