Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020

Βενιζέλος: Κανείς δεν δικαιούται να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ

Ο ΣΥΡΙΖΑ «λέει πράγματα ανεπεξέργαστα» και πολλές φορές «αντιφατικά»

venizelos-dimokratikiA

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Βήμα Fm ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι «πάρα πολύ στεναχωρημένο από αυτό που συμβαίνει», αλλά και «αποφασισμένο, συσπειρωμένο και επίμονο».

Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποπειράται να διασπάσει την παράταξη, ωστόσο, υπογράμμισε, πως οι Έλληνες πολίτες είναι νοήμονες, γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις και έτσι μπορούν να αξιολογήσουν όσα συμβαίνουν.

Μάλιστα, ανέφερε πως ο ίδιος αισθάνεται ιστορική ευθύνη απέναντι στον Ανδρέα Παπανδρέου, μεταξύ άλλων για την ακεραιότητα της παράταξης και δεν δίστασε να συγκρίνει την στάση του Γιώργου Παπανδρέου με αυτή άλλων πρώην πρωθυπουργών.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «οι τέως πρωθυπουργοί φέρονται με συγκεκριμένο τρόπο», συμπληρώνοντας πως «βλέπουμε πως φέρεται ο Σημίτης, ο Καραμανλής, πως φέρονται όλοι».

Παράλληλα, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ «οφείλει» να διαδραματίσει σταθεροποιητικό και εγγυητικό ρόλο για την Ελλάδα και «δεν θα μας παρεμποδίσει κανείς» και υπογράμμισε ότι το ζήτημα τώρα είναι αν ο τεχνητός διπολισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να δώσει απαντήσεις στον λαό και όχι οι φιλοδοξίες και το προσωπικό κόμμα του ενός ή του άλλου.

Πάντως, ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε σίγουρος ότι δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αλλά ότι θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς επαναληπτικές εκλογές θα ήταν καταστροφικές για την χώρα.

«Κάποιοι λένε ανεύθυνα πράγματα επειδή δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος, ενώ πρόσθεσε πως θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «λέει πράγματα ανεπεξέργαστα» και πολλές φορές «αντιφατικά».

By