Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2019

Vivechrom: Airbnb και Golden Visa ανασταίνουν την βιομηχανία βαφών

H Vivechrom μέσα σε έξι χρόνια βελτίωσε τον κύκλο εργασιών της κατά 42% και την κερδοφορία της κατά 217,4%.

Με αισιοδοξία ατενίζει το μέλλον η διοίκηση της Vivechrom και της μητρικής AkzoNobel, καθώς η αύξηση του τουρισμού, η αξιοποίηση των διαμερισμάτων μέσω Airbnb αλλά και το ενισχυμένο ενδιαφέρον ξένων αγοραστών για σπίτια έχουν οδηγήσει σε αύξηση των ανακαινίσεων.

Όπως τόνισαν τα στελέχη της Vivechrom κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σε δημοσιογράφους, ο τομέας των οικοδομικών χρωμάτων της εταιρείας κατέγραψε το 2018 σημαντική αύξηση της τάξης του 18,45% με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα 61,1 εκατ., ενώ ανοδικά κινήθηκε και η κερδοφορία της εταιρείας που έφτασε τα 10,16 εκατ. ευρώ..

Μάλιστα όπως δήλωσε ο Μάκης Προβατάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Vivechrom και επικεφαλής της AkzoNobel Deco Paints για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη, η εταιρεία «έχει καταφέρει τα τελευταία έξι χρόνια να αντιπαρέλθει της κρίσης και να διατηρεί θετική πορεία σε όλους τους κλάδους που δραστηριοποιείται με τον συνολικό κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα 101,3 εκατ. ευρώ πέρσι». Ο κ. Προβατάς αναμένει εκ νέου αύξηση τόσο του κύκλου εργασιών όσο και της κερδοφορίας το 2019, αν και σημείωσε πως οι εκλογές μπορεί να είναι ανασταλτικός παράγοντας.

«Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2012, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η Vivechrom με προσήλωση στην εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της και στην καινοτομία, με σεβασμό στους πελάτες της και τους καταναλωτές, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια  και εστιάζοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη, βελτίωσε τον κύκλο εργασιών της κατά 42% και την κερδοφορία της κατά 217,4%», σημείωσε ο Παναγιώτης Μιχάλης, διευθυντής marketing της εταιρείας.

Η Vivechrom παραμένει leader στην αγορά οικοδομικών χρωμάτων με το μερίδιο της στην αγορά να φθάνει το 30%. Η  AkzoNobel που απασχολεί 265 εργαζόμενους στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στη Μανδρα και στο Κρυονέρι Αττικής, δραστηριοποιείται με επιτυχία και σε άλλους τομείς.

Η AkzoNobel Powder Coatings δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Κύπρο για περισσότερο από 25 χρόνια και προμηθεύει τις βιομηχανίες διέλασης αλουμινίου, κατασκευής οικιακών συσκευών, επίπλων, φωτιστικών κ.ά. «Οι αρχιτεκτονικές Πούδρες Βαφής Interpon D, με μοντέρνα αισθητική και μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και εφέ, αποτελούν την πρώτη επιλογή των αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα, και διακοσμούν τα μεγαλύτερα έργα στη χώρα μας όπως το μουσείο της Ακρόπολης, το Ολυμπιακό στάδιο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» σημειώνει η Μαρία Παπαθεοφάνους, Διευθύντρια Πωλήσεων.

AkzoNobel Coatings Α.Ε. Χρώματα Αυτοκινήτων εισάγει, προωθεί και υποστηρίζει τα χρώματα επαναβαφής αυτοκινήτων Sikkens, Lesonal, Mason και Dynacoat, στην Ελλάδα και στην Κυπριακή αγορά. «Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο συνεργατών με  41 σημεία σε όλη την Ελλάδα και είναι η μάρκα προτίμησης όλων των μεγάλων κατασκευαστών – εισαγωγέων αυτοκινήτων» σημειώνει ο Κυριάκος Μπαλαούρας, Διευθυντής Πωλήσεων.\

Τέλος, ο Χαράλαμπος Ψωμάρας, Διευθύνων Σύμβουλος της International Paint Hellas SA και Διευθυντής Πωλήσεων Στρατηγικών Πελατών για τα Protective Coatings στην ΝΑ Ευρώπη, μέλος του ομίλου της AkzoNobel με 40 χρόνια ηγετικής παρουσίας στην ελληνική αγορά των Ναυτιλιακών & Βιομηχανικών Χρωμάτων, σημείωσε πως «η εταιρεία παρουσιάζει αυξάνουσα εξαγωγική δραστηριότητα στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας καθώς επίσης σε Αλβανία, Κύπρο & Ισραήλ συνεισφέροντας στην αναπτυξιακή προοπτική του Ομίλου».

By