Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2019

Βουλή: Έδωσαν 10.000 ευρώ σε καφέδες και νερό

Δεν βάζουν μυαλό ορισμένοι στη Βουλή και εξακολουθούν να μοιράζουν χρήματα για καφέδες και νερά…

Για ένα μήνα και κάτι η Βουλή έδωσε 10.000 ευρώ για να «κεράσει» καφέ και νερό τους προσκεκλημένους της στις συνεδριάσεις των επιτροπών, προκαλώντας αρνητικά σχόλια για το πόσο εύκολα «μοιράζονται» χρήματα.

Η σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια και αναφέρει ότι δόθηκαν 10.023,10 ευρώ σε εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες και προσκεκλημένους σε συνεδριάσεις 44 επιτροπών, «έρχεται» λίγο καιρό μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης για τα 17.000 ευρώ που δόθηκαν για τα περίφημα κουλουράκια και βουτήματα.
Ο γενικός γραμματέας της Βουλής πάντως, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους είπε το ποσό αυτό αφορά δεδουλευμένα του Δεκεμβρίου και ότι από εδώ και στο εξής θα υπάρξουν μειώσεις. Όπως είπε, μάλιστα, ο καφές και το νερό στοιχίζει παραπάνω  από ότι στο καφενείο της βουλής (προσεγγίζει τα 4 ευρώ), καθώς έξω από τις επιτροπές στήνεται πάγκος, ενώ υπάρχει σερβιτόρος καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης.  
Αλλά και το επίσημο δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης που δόθηκε στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στους Προέδρους των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Ε.Ε. δεν πήγε πίσω από πλευράς κόστους, καθώς σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής κόστισε συνολικά 6.674 ευρώ με τον ΦΠΑ, περίπου 55 ευρώ ανά άτομο.
Αίσθηση πάντως, προκάλεσε το γεγονός ότι η Βουλή αιφνιδιάστηκε από το σφράγισμα του κυλικείου που λειτουργούσε παράνομα σε κτίριο που μισθώνει επί της οδού Σέκερη, καθώς –όπως είπε-ο γενικός γραμματέας δεν γνώριζαν ότι είχε αλλάξει ο νόμος και ότι απαιτείτο να έχει άδεια.
By