Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Βρετανία: Ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής προέδρου των εργατικών

Η διαδικασία θα διεξαχθεί σε βαρύ κλίμα.

kormpin

Τα στελέχη του κόμματος έχουν στην διάθεσή τους έναν μήνα από σήμερα για να εκλέξουν νέο επικεφαλής, εν μέσω μιας εσωτερικής κρίσης που ξέσπασε μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου

Οι δύο υποψήφιοι είναι ο Τζέρεμι Κόρμπιν και ο Όουεν Σμιθ. Τα στελέχη του Εργατικού Κόμματος έχουν στην διάθεσή τους έναν μήνα από σήμερα προκειμένου να εκλέξουν τον νέο τους ηγέτη κι ενώ η ατμόσφαιρα είναι δηλητηριώδης, σε τέτοιο βαθμό που απειλείται ακόμα και η ίδια η ύπαρξη του κόμματος των Εργατικών της Βρετανίας που ιδρύθηκε το 1900.

Μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης βίωσε ένα καλοκαίρι γεμάτο διαμάχες κι αντιπαραθέσεις όπου τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα εμφανίστηκαν διχασμένα.

Με την έναρξη της ψηφοφορίας μέσω επιστολικής ψήφου σήμερα, περίπου 640.000 μέλη και υποστηρικτές μπορούν να ψηφίσουν έως την 21η Σεπτεμβρίου.

Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί τρεις ημέρες αργότερα κατά την διάρκεια ενός εκτάκτου συνεδρίου στο Λίβερπουλ.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ηλικίας 67 ετών, ο οποίος εξελέγη θριαμβευτικά επικεφαλής των Εργατικών τον Σεπτέμβριο του 2015 συγκεντρώνοντας το 59,5% των ψήφων των στελεχών, παραμένει φαβορί απέναντι στον Ουαλό βουλευτή Όουεν Σμιθ, έναν πρώην δημοσιογράφο του BBC ηλικίας 46 ετών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By