Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020

Βρετανία: Υπό κατάρρευση το ξενοδοχείο που έπιασε φωτιά στο Ίστμπουρν

Σοβαρές ζημιές υπέστη το ξενοδοχείο Claremont στο Ίστμπουρν στο ανατολικό Σάσεξ στη Βρετανία, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγες ώρες νωρίτερα και προκάλεσε την άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών αρχών.

Παρότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, η πυρκαγιά δείχνει να απειλεί με κατάρρευση το κτήριο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρέπει να γίνει ειδικός έλεγχος για να υπάρξει απόφαση για το μέλλον του.

Δεκάδες πυροσβέστες έδωσαν τη μάχη να σταματήσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στο ξενοδοχείο που ανήκει στη Βικτωριανή εποχή, ενώ βρίσκεται απέναντι από την προβλήτα.

Οι φλόγες κατέστρεψαν την οροφή του ξενοδοχείου, ενώ οι πυροσβέστες έριχναν συνέχεια νερό που αντλούσαν από τη θάλασσα.

Δώδεκα πυροσβεστικά οχήματα κλήθηκαν στη σκηνή, μέχρι και το απόγευμα, που η φωτιά οριοθετήθηκε.

Ο χώρος του ξενοδοχείου εκκενώθηκε με ασφάλεια. Ωστόσο, σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων, ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και έξι άτομα υπέστησαν μικροτραυματισμούς.

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να κλείσουν τα παράθυρα, λόγω του καπνού που εξαπλώθηκε στην πόλη.

Η εταιρεία διαχείρισης υδάτων επίσης ζήτησε από τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση του νερού, καθώς χρειάστηκαν μεγάλες ποσότητες για την κατάσβεση της φωτιάς.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του Ίστμπουρν και ακριβώς απέναντι από την προβλήματα της πόλης, που υπέστη μια καταστροφική πυρκαγιά το 2014.

Η πυροσβεστική δέχθηκε τηλεφώνημα για την πυρκαγιά στις 8.52 το πρωί (τοπική ώρα, 10.52 ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής, η φωτιά εξαπλώθηκε από τη βάση στους πάνω ορόφους. Την ίδια ώρα, ο καιρός προκάλεσε δυσκολίες στην κατάσβεση και χρειάστηκε να πάρουν νερό από τη θάλασσα.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η φωτιά θα σβήσει τελείως. Αυτό θα πάρει μερικές ώρες και οι δρόμοι στην περιοχή ενδέχεται να παραμείνουν κλειστοί», ανέφερε ο Μαρκ Άντριους, προσθέτοντας ότι το κτήριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και θα χρειαστεί ειδική εξέταση πριν ληφθεί απόφαση για το μέλλον του.

Άγνωστοι παραμένουν μέχρι στιγμής οι λόγοι της πυρκαγιάς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By