Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2019

VW Beetle Final Edition: Τίτλοι τέλους για τον Σκαραβαίο!

Έχοντας φτάσει στο 2018 και διανύοντας μια σημαντική διαδρομή 70 χρόνων, η Volkswagen αποφάσισε ότι δεν υπάρχει χώρος στην γκάμα της για το Beelte, ή αλλιώς τον γνωστό σε όλους Σκαραβαίο.

Οι φήμες ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ετοίμαζε αυτή την κίνηση υπήρχαν από καιρό, όμως πλέον είναι επίσημο. Για να «αποχαιρετήσουν» το Beetle όπως του αξίζει, δημιούργησαν μια νέα ειδική έκδοση που λέγεται Final Edition και διαφοροποιείται στο κομμάτι του εξοπλισμού και της εικόνας.

Το χρώμιο, οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου, οι προβολείς Bi-Xenon, τα φώτα ημέρας LED, τα φωτιστικά σώματα LED πίσω και πολλά ακόμη, είναι ανάμεσα στα στάνταρ εξοπλιστικά στοιχεία, είτε μιλάμε για την κουπέ έκδοση, είτε για την κάμπριο, ενώ υπάρχει ηχοσύστημα της Fender, μαζί με αυτόματο κλιματισμό και αλουμινένια πεντάλ. Κινείται από έναν τούρμπο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων και 180 ίππων, με μοναδική επιλογή κιβωτίου ένα αυτόματο εξάρι κιβώτιο ταχυτήτων.

Η Volkswagen «κλείνει» την ανακοίνωσή της, για την κατάργηση του Beetle λέγοντας ότι δεν υπάρχουν πλάνα αντικατάστασης του στο μέλλον, ωστόσο στο τέλος αναφέρει ότι «ποτέ μη λες ποτέ»! Ο CEO της Volkswagen για την αγορά των ΗΠΑ, Χίνριχ Βέκμπεν, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η απώλεια του Σκαραβαίου ύστερα από τρεις γενιές και σχεδόν εβδομήντα χρόνια στην αγορά, θα προκαλέσει διάφορα συναισθήματα στους αφοσιωμένους οπαδούς του μοντέλου».

By