Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2019

Ξανά στο προσκήνιο ο Πετσίτης μετά τις δηλώσεις Σκουρλέτη: Η αντιπολίτευση ζητά απαντήσεις

Σε δύσκολη θέση φέρνουν το Μέγαρο Μαξίμου οι δηλώσεις του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη και τις σχέσεις του με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

Ερωτηθείς για τον Μανώλη Πετσίτη, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών»«, ότι «σίγουρα τον έχει πάρει κάπου το μάτι του» και ότι «γνωρίζει αυτό που επιβεβαίωσε και ο Νίκος Παππάς για τη φιλική σχέση που είχαν στην Καισαριανή».

«Από εκεί και πέρα, όλα είναι προς διερεύνηση» τονίζει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι ο κόσμος, «επειδή έχει περάσει όλα τα προηγούμενα, όταν υπάρχει έστω και η πραγματική σκιά τέτοιων πρακτικών, θέλει να δοθούν απαντήσεις». «Αυτό λοιπόν πρέπει να το κάνουμε όλοι όσοι έχουμε δημόσια αξιώματα» συμπλήρωσε με νόημα, «καρφώνοντας», χωρίς να τον κατονομάζει, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

«Με αυτή την έννοια, θεωρώ ότι είναι σε θετική κατεύθυνση οι τοποθετήσεις της κυβέρνησης που θέλουν να διευκολύνουν την οποιαδήποτε συζήτηση» κατέληξε για το θέμα ο Πάνος Σκουρλέτης.

Και αν ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος λειτούργησε «πυροσβεστικά» τις προηγούμενες ημέρες… κατσαδιάζοντας τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για τον «εναγκαλισμό» του με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιο, αυτή τη φορά φαίνεται ότι… άναψε το «φιτίλι», ώστε να αρχίσει νέος γύρος αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την υπόθεση Πετσίτη.

ΝΔ: Να απαντήσει ο Τσίπρας σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έπαιρνε ο Πετσίτης από υπόδικους επιχειρηματίες

Με αφορμή, λοιπόν, τις αποστάσεις Σκουρλέτη για την υπόθεση Πετσίτη, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υπενθυμίζει ότι ανάλογη στάση είχε κρατήσει και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Καλεί, δε, τον πρωθυπουργό να απαντήσει «σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έπαιρνε ο Πετσίτης από υπόδικους επιχειρηματίες».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μετά τον κ. Τζανακόπουλο που κράτησε αποστάσεις για τις σκοτεινές σχέσεις του Νίκου Παππά με τον Αρτέμη Αρτεμίου και τον Μανώλη Πετσίτη, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ζητεί πια δημόσια τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Το ερώτημα παραμένει και θα το θέτουμε μέχρι να το απαντήσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας: Σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έπαιρνε ο Πετσίτης από υπόδικους επιχειρηματίες και τα παράνομα χρήματα που του έστελνε από την Κύπρο ο Αρτεμίου;»

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας απάντησε με ανάρτησή του στο Twitter ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την Πειραιώς για «αυθαίρετες ερμηνείες».

 

 

Για το ζήτημα Πετσίτη εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Αναλυτικά, η δήλωση του Π. Χρηστίδη:

«Απαντήσεις ζητά για το θέμα Πετσίτη ο κ. Σκουρλέτης. Γιατί δεν ρωτά πρώτα την παρέα του Μεγάρου Μαξίμου; Εκεί σίγουρα κάποιοι ξέρουν πολλά».

By