Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υπέρ του Νίκου Φίλη ο Ξυδάκης – Φτιάχνεται εσωκομματικό μέτωπο στο ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική απομόνωση του Νίκου Φίλη και το ανάστημα που όρθωσε στον Αλέξη Τσίπρα με τις δηλώσεις του την ημέρα της παράδοσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στον Κώστα Γαβρόγλου ενεργοποίησε τα αριστερά αντανακλαστικά σε πολλά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Την αρχή έκανε ο Αντώνης Λιάκος που ήταν μαζί με το Νίκο Φίλη στο υπουργείο όταν δήλωσε την παραίτηση του, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ο γ.γ. του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας υπέβαλε ο Γιάννης Σούκος ο οποίος υπέβαλε και αυτός την παραίτηση του για άλλους λόγους, όμως πολλοί το σχετίζουν με την γενικότερη δυσαρέσκεια και αμφισβήτηση που επικρατεί στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και τις επιλογές που αυτός έκανε.

Σειρά πήρε ο Νίκος Ξυδάκης ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό του Νίκου Φίλη δηλώνοντας πως «δεν έκρυψα εγώ με ποιον είμαι. Είμαι με τη συνταγματική τάξη και με τα δημοκρατικά ιδεώδη. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στις εκλογές έχει δώσει την ψήφο της και την προτίμηση της στη Δημοκρατία» είπε ο κ. Ξυδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8. Πρόσθεσε μάλιστα πως «ο Αρχιεπίσκοπος σε κάποιες τελευταίες του δηλώσεις φαίνεται από τα συμφραζόμενα να είναι υπέρ μίας ταύτισης».

Ο Ν. Ξυδάκης σημείωσε επίσης πως «δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν εκβιάστηκε ο Πρωθυπουργός». Ωστόσο, σημείωσε πως «αυτό που διαγνώσαμε το περασμένο διάστημα όλοι οι Έλληνες είναι ότι από τη μεριά της Πολιτείας και της κυβέρνησης όπως την εξέφραζε ο κ. Φίλης ήταν μία τακτοποίηση μιας πολιτειακής υποχρέωσης και καθήκοντος να ορίσει μία διδασκαλία». Ο πρώην αναπληρωτής ΥΠΕΞ είπε επίσης ότι «αυτό που παρατηρήσαμε όλοι είναι ότι από τη μεριά της Εκκλησίας εγέρθηκε ένας λόγος πολύ σκληρός και με χαρακτηριστικά τα οποία δεν ταιριάζουν με το πνεύμα της ειρήνης και αγάπης που είναι ιδρυτικά ο λόγος της Εκκλησίας και του Χριστιανισμού. Νομίζω ότι μπήκαμε σε έναν δρόμο, σε μία συζήτηση η οποία δεν ωφελεί κανέναν ούτε την Εκκλησία ούτε την κοινωνία»

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος άφησε αιχμές προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα δηλώνοντας πως η απομάκρυνση του από το υπουργείο δεν ήταν εθελουσία, αλλά και την στάση του Ευκλείδη Τσακαλώτου , όπως και όλης της ομάδας των «53» της οποίας και ηγείται στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, Θυμίζουμε πως ο ΥΠΟΟΙΚ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Νίκου Φίλη στην υπόθεση με την εκκλησία και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τότε καταλαβαίνουμε πως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αναβρασμός, δυσαρέσκεια, αλλά και αμφισβήτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα που παραγκωνίζει σε κάθε ανασχηματισμό ιστορικά στελέχη και προχωράει όλο και πιο «δεξιά» όπως μας είπε και παλιό στέλεχος του κόμματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)