Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2020

«Άκαιρη και ατυχής η απόφαση της Μόσχας»

Οι ΗΠΑ αντιδρούν για την παράδοση εξελιγμένων πυραύλων στη Δαμασκό

Martin Dempsey«Ατυχή απόφαση» χαρακτηρίζει την απόφαση της Μόσχας να παραδώσει στη Δαμασκό εξελιγμένους πυραύλους ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Μάρτιν Ντέμσεϊ.

Μερικές μόνον ώρες μετά την αποκάλυψη των New York Times ότι η Μόσχα έχει παραδώσει στο καθεστώς του Μπασάρ ελ Άσαντ εξελιγμένα πυραυλικά συστήματα που μπορούν να πλήξουν θαλάσσιους στόχους, η Ουάσιγκτον τοποθετήθηκε σε υψηλούς τόνους. Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ προειδοποίησε για τις συνέπειες της ρωσικής ενέργειας. «Τελικώς, πρόκειται για μια ατυχή απόφαση η οποία θα ενθαρρύνει το (συριακό) καθεστώς και θα παρατείνει τα δεινά. Είναι δηλαδή μια άκαιρη και πολύ ατυχής απόφαση», τόνισε ο αμερικανός στρατηγός.

Ενισχύονται οι θιασώτες της επέμβασης

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η Συρία είχε προμηθευτεί από τη Ρωσία ήδη το 2011 πυραύλους «Jachont» αξίας 300 εκατ. δολ. και πρόσφατα της παραδόθηκαν και εξελιγμένα συστήματα ραντάρ, που καθιστούν πολύ αποτελεσματικούς τους εν λόγω πυραύλους.
Εκτιμάται ότι η αποκάλυψη της αποστολής ρωσικών πυραύλων στη Δαμασκό, θα ενισχύσει στην Ουάσιγκτον το μέτωπο των οπαδών μιας αμερικανικής επέμβασης στη Συρία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μένεντεζ, «η Ουάσιγκτον μπορεί να παρακολουθεί απλά τον Άσαντ να αποκτά πλεονεκτήματα στον εμφύλιο πόλεμο που διεξάγεται στη χώρα του ή να υποστηρίξει τα αμερικανικά εθνικά συμφέροντα, ενισχύοντας την αντιπολίτευση».

Πηγή: Deutsche Welle

(Visited 1 times, 1 visits today)
By