Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Άκαρπη η συνάντηση της ΟΤΟΕ με τις τράπεζες για τις συμβάσεις

Συμφωνήθηκε συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους τραπεζοϋπαλλήλους.

 

dimosioi yp. inΧωρίς καμία προσέγγιση έληξε η δεύτερη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των Τραπεζών για την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των Τραπεζοϋπαλλήλων.

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, η πλευρά των Τραπεζών προσήλθε στις διαπραγματεύσεις με χαμηλότερους τόνους έναντι της πρώτης συνάντησης στην οποία είχε εκφράσει απαιτήσεις «εφ’ όλης της ύλης» των θεσμικών και των οικονομικών θεμάτων, δηλώνοντας, ότι, παραμένουν οι βασικές της θέσεις αλλά θέλει να συνεχισθούν και να καταλήξουν σε συμφωνία οι διαπραγματεύσεις με την ΟΤΟΕ.

Σε αυτή τη συνάντηση η πλευρά των Τραπεζών, ζήτησε να συζητηθούν ορισμένα θεσμικά θέματα που είχαν τεθεί την προηγούμενη φορά και επιφυλάχθηκε για τα μισθολογικά να συζητηθούν σε επόμενη συνάντηση, διευκρινίζοντας ότι θα επιμείνει σε μειώσεις αποδοχών, αλλά «δεν είναι έτοιμη επειδή υπάρχουν τεχνικά θέματα που πρέπει να διερευνηθούν».

Η απάντηση που δόθηκε από τον Πρόεδρο της ΟΤΟΕ ήταν:  «Η ΟΤΟΕ είναι διατεθειμένη να συζητήσει με τους εκπροσώπους των Τραπεζών, προκειμένου να υπάρξει μια συμφωνία πακέτο που θα ικανοποιεί τους εργαζόμενους στις Τράπεζες, και θα οδηγεί στην υπογραφή μιας αξιοπρεπούς Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, που είναι αναγκαία – όπως έγινε παραδεκτό και από τις δύο πλευρές – σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Οι εκπρόσωποι των Τραπεζών πρότειναν να δημιουργηθεί μια τεχνική επιτροπή από εκπροσώπους της ΟΤΟΕ και των Τραπεζών με σκοπό την επεξεργασία και την κατανόηση των θέσεων των δύο πλευρών, προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία των θεμάτων έτσι ώστε η επόμενη επίσημη συνάντηση (που ορίστηκε – με πρόταση των Τραπεζών – στις 27 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 04.00μμ.) να προχωρήσει σε ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Η αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ αποδέχθηκε την διαδικασία αυτή και δήλωσε ότι η Ε.Γ. που θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή στις 11.00 το πρωί, θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα καθορίσει τη στρατηγική και τα επόμενα βήματα του κλάδου.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει σαφές ότι τα όργανα της ΟΤΟΕ και ο κλάδος των Τραπεζοϋπαλλήλων, θα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν ανάλογα την πορεία των διαπραγματεύσεων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By