Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

«Άναψε» φωτιές το iPod

Ένα iPod έβαλε φωτιά και κατέστρεψε διαμέρισμα στη Στοκχόλμη

iPod800_600

Σε ένα iPod που φορτιζόταν οφείλεται η πυρκαγιά που κατέστρεψε ένα διαμέρισμα σε προάστιο της Στοκχόλμης, όπως ανακοίνωσε η σουηδική ασφαλιστική εταιρεία If.  Η εταιρεία προειδοποίησε τους πελάτες της να φορτίζουν τις φορητές συσκευές τους τη νύχτα.

«Πρόσφατα ένα διαμέρισμα καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά που προκάλεσε ένα iPod ενώ φορτιζόταν. Μέσα στις φορητές συσκευές υπάρχουν μπαταρίες που μπορεί να υπερθερμανθούν και, σε ακραίες περιπτώσεις, να πάρουν φωτιά» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Το τηλεοπτικό κανάλι TV4 πήρε συνέντευξη από μία γυναίκα και την κόρη της οι οποίες έμεναν στο διαμέρισμα στο Σάντιμπεργκ, στα προάστια της Στοκχόλμης.

stockholm650-450

Πώς πήρε φωτιά το σπίτι

Η μητέρα είπε ότι η κόρη είχε αφήσει το iPod να φορτίζεται στο δωμάτιό της. Άκουσε έναν κρότο και, όταν κοίταξε στην κρεβατοκάμαρα για να δει από πού προερχόταν ο θόρυβος διαπίστωσε ότι το κρεβάτι καιγόταν και οι φλόγες είχαν φτάσει στο ταβάνι. «Αν είχε συμβεί ενώ κοιμόμασταν, πιθανότατα δεν θα ζούσαμε σήμερα», πρόσθεσε.

Τα συμπεράσματα της ασφαλιστικής εταιρείας συμπίπτουν με τις πρώτες διαπιστώσεις της αστυνομίας. Σύμφωνα με την ασφαλιστική, είναι η πρώτη φορά στη χώρα που μια καταστροφή τέτοιου μεγέθους αποδίδεται σε υπερφόρτιση ηλεκτρονικής συσκευής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By