Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Άνοιξε το TAXIS για τις φορολογικές δηλώσεις

Άνοιξε το βράδυ της Πέμπτη η διαδικτυακή πύλη του TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων με την προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους λήγει στις 30 Ιουνίου

taxis6110_130214

Ήρθε η ώρα της εφορίας από σήμερα το βράδυ τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Συγκεκριμένα, οι ηλεκτρονικές πύλες του TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, άνοιξε λίγο πριν τις 9, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών. Όλα τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος έως τις 30 Ιουνίου.

Αντίθετα με ό,τι συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές, φέτος η καταληκτική ημερομηνία είναι ενιαία για όλους τους φορολογούμενους χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου.

Προκαθορισμένες και ενιαίες για όλους είναι και οι δόσεις εξόφλησης χρεωστικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων

Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης έχει διατηρηθεί η έκπτωση φόρου 1,5%.

eforia

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης δήλωσε την Πέμπτη πως οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης έχουν διορία μέχρι τις 28 Μαρτίου ώστε να στείλουν τα σχετικά στοιχεία.

Τι αλλάζει

Σύμφωνα με τη νέα μεθοδολογία που θα ισχύσει για τις υποβολές δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων έτους 2014, οι κωδικοί της φορολογικής δήλωσης στους οποίους καταχωρούνται παραδοσιακά τα στοιχεία από τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις θα προσυμπληρώνονται χωρίς τη δυνατότητα επεξεργασίας από τον φορολογούμενο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By