Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Θεσσαλονίκη: το έγκλημα..πήγε παραλία

Oι κλοπές και οι διαρρήξεις σχεδόν διπλασιάστηκαν στο νομό Χαλκιδικής από το Μάιο έως τον Ιούλιο

astynomiaΣτις παραλίες μεταφέρουν τις… δραστηριότητες τους το καλοκαίρι διαρρήκτες και μικροκακοποιοί, αφού ο συνωστισμός στις παραθαλάσσιες περιοχές και η ελλιπής φύλαξη κάνουν τη… δουλειά τους πολύ πιο εύκολη! Λουόμενοι που κάνουν αμέριμνοι το μπάνιο τους, αλλά και ανασφάλιστα δωμάτια έχουν τα πρωτεία στη λίστα με τις προτιμήσεις των επιτηδείων, οι οποίοι επιλέγουν… παραθεριστικές περιοχές που «βουλιάζουν» από τουρίστες, αυξάνοντας τις πιθανότητές τους για καλύτερη λεία. Παράλληλα, όμως, παρατηρείται πως «συνήθειες» αλλάζουν ακόμη και οι διαρρήκτες που παραμένουν στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι φροντίζουν να προσαρμοστούν στα… δεδομένα του καλοκαιριού.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι κλοπές και οι διαρρήξεις σχεδόν διπλασιάστηκαν στο νομό Χαλκιδικής από το Μάιο έως τον Ιούλιο, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως αρκετές μικροκλοπές δεν καταγγέλλονται, προκειμένου οι πολίτες να αποφύγουν την ταλαιπωρία και να μη χαλάσουν, όπως λένε, τις διακοπές τους. Οπως φαίνεται από τα στοιχεία, το Μάιο στο νομό Χαλκιδικής καταγράφηκαν συνολικά 113 κλοπές και διαρρήξεις, ενώ τον Ιούνιο έφτασαν τις 168 και τον Ιούλιο τις 210. Μάλιστα, ένας σημαντικός αριθμός από αυτές σημειώνεται σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, καθώς και στις παραλίες. Οι διαρρήκτες εκμεταλλεύονται τις ανοιχτές μπαλκονόπορτες αλλά και τις απλές κλειδαριές που υπάρχουν σε πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ πόλος έλξης είναι για τους «μακρυχέρηδες» και οι πολυσύχναστες παραλίες. «Δυστυχώς, πολλοί παραθεριστές αφήνουν πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα σε σημεία που φαίνονται ή ξεχνούν τις τσάντες τους ανοιχτές, με συνέπεια να είναι πολύ εύκολο για κάποιον να αρπάξει οτιδήποτε αξίας», εξηγεί αξιωματικός.

Οσον αφορά την προηγούμενη χρονιά, από τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει πως είχαν καταγραφεί λιγότερα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων, κάτι που ορισμένοι αστυνομικοί αποδίδουν στο γεγονός ότι φέτος παρατηρείται μεγαλύτερη κίνηση στο συγκεκριμένο νομό, αλλά και στην έλλειψη δύναμης. Συγκεκριμένα, τον περσινό Ιούνιο είχαν καταγραφεί στο νομό Χαλκιδικής 111 κλοπές και διαρρήξεις, ενώ τον Ιούλιο είχαν αυξηθεί σε 180. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως αρκετές από τις κλοπές αυτές έχουν εξιχνιαστεί από τις αστυνομικές αρχές και οι δράστες έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ, από την αρχή του καλοκαιριού φέτος πραγματοποιούνται έλεγχοι και για τις διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονται σχεδόν πάνω στο δρόμο. Συγκεκριμένα, ενώ το Μάιο είχαν γίνει μόνο δύο έλεγχοι για διαφημιστικές πινακίδες, τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατακόρυφα φτάνοντας τους 170, ενώ τον Ιούλιο καταγράφηκαν 22 έλεγχοι. Το ενδιαφέρον στοιχείο όμως εντοπίζεται στις παραβάσεις, οι οποίες το Μάιο ήταν μηδενικές, τον Ιούνιο έφτασαν τις πέντε, ενώ τον Ιούλιο καταγράφηκαν συνολικά 22.

ΠΗΓΗ: agelioforos.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By