Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Έκκληση του Γιανουκόβιτς προς τους Ουκρανούς στρατιώτες

«Πρέπει να αποσυρθούν τα στρατεύματα και να ξεκινήσει διάλογος με τους ρωσόφιλους» τόνισε ο ανατραπέντας πρόεδρος της Ουκρανίας

ukraine

Την ώρα που η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζει να δίνει νεκρούς τόσο από την πλευρά των ουκρανικών στρατευμάτων όσο και από την πλευρά των ρωσόφιλων αυτονομιστών τις τελευταίες τρεις μέρες και μετά από τη συμφωνία της Γενεύης την περασμένη εβομάδα, ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς κάλεσε τη νέα κυβέρνηση του Κιέβου να «αποσύρει αμέσως όλες τις στρατιωτικές της δυνάμεις» από τις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας προκειμένου να αποφύγει «ένα λουτρό αίματος», σε ένα μήνυμα που μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

«Δεδομένης της απότομης κλιμάκωσης της κατάστασης στα Ανατολικά της Ουκρανίας, απευθύνω έκκληση όλες οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις να επιστρέψουν στις βάσεις τους και αμέσως να ξεκινήσει ένας ειρηνευτικός διάλογος με τους ηγέτες που έχουν επιλέξει οι πολίτες των ανατολικών περιοχών» δήλωσε ο Γιανουκόβιτς.

«Βρίσκεστε πολύ κοντά σε ένα λουτρό αίματος. Σταματήστε!» συνέχισε ο ίδιος.

«Μην περνάτε τα όρια! Μην εκτελείτε εγκληματικές εντολές!» υπογράμμισε απευθυνόμενος «στους στρατιωτικούς και τα μέλη των ειδικών δυνάμεων».

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By