Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Έκκληση του ΟΗΕ για πολιτική λύση στην Ουκρανία

Οι συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία, την Ουκρανία και τους φιλορώσους αυτονομιστές πρόκειται να ξεκινήσουν εκ νέου την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, το Μινσκ

ban ki moun- ohe

Έκκληση για πολιτική λύση στην Ουκρανία απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, ο οποίος εξέφρασε η δυσαρέσκειά του για το ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας διήρκεσαν μόλις δύο μέρες, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio New Zealand.

«Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση σε αυτή (την κρίση). Θα πρέπει να υπάρξει πολιτικός διάλογος για μία πολιτική λύση, αυτός είναι ο πιο βιώσιμος τρόπος», είπε από το Όκλαντ όπου βρίσκεται κατά την έναρξη της διήμερης επίσκεψής του στη Νέα Ζηλανδία.

Περίπου 2.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Απρίλιο που ξεκίνησαν οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία, την Ουκρανία και τους φιλορώσους αυτονομιστές πρόκειται να ξεκινήσουν εκ νέου την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, το Μινσκ.

Όπως είπε ο Μπαν, πρόκειται για μία περίοδο αστάθειας και ταραχών και τόνισε πως: «Χρειαζόμαστε ισχυρή υποστήριξη, συντονισμό και αλληλεγγύη από όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών».

By