Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Έκλεβαν ποσά από τους λογαριασμούς επιβατών της χαμένης πτήσης της Malaysia Airlines

Ένας τραπεζικός υπάλληλος έχει μπει στο στόχαστρο και ερευνάται για «ύποπτες» αναλήψεις χρηματικού ποσού ύψους 31.000 δολαρίων

797838-australia-malaysia-china-malaysiaairlines-china-transport

Μία πραγματικά απίστευτη κομπίνα φαίνεται πως ανακάλυψαν οι αρχές της Μαλαισίας, με θύματα επιβάτες της χαμένης πτήσης MH370 των αερογραμμών της χώρας.

Ένας τραπεζικός υπάλληλος έχει μπει στο στόχαστρο και ερευνάται για «ύποπτες» αναλήψεις χρηματικού ποσού ύψους 31.000 δολαρίων από τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκαν σε επιβάτες του μοιραίου Boeing 777.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικού Εγκλήματος της αστυνομίας, ένας διευθυντής της τράπεζας κατήγγειλε τις ύποπτες συναλλαγές στις 2 Αυγούστου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις της έρευνας, χρήματα από τους λογαριασμούς τριών επιβατών του εξαφανισμένου αεροσκάφους μεταφέρθηκαν στον λογαριασμό ενός τέταρτου επιβάτη. Στη συνέχεια έγιναν πολλές αναλήψεις μετρητών από ATM, από τον λογαριασμό αυτόν.

Και οι τέσσερις λογαριασμοί ήταν στην ίδια τράπεζα.

Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι ερευνάται ο ρόλος ενός 32χρονου τραπεζικού υπαλλήλου, καθώς εκείνος ήταν που ενέκρινε την ανανέωση της κάρτας αναλήψεων που χρησιμοποιήθηκε για τις συναλλαγές από το ΑΤΜ.

By