Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Έκτακτη σύσκεψη Σαμαρά – Βενιζέλου εν όψει των ραντεβού με την τρόικα

Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για συμφωνία με την τρόικα ως την Κυριακή

samaras benizelos

Σύσκεψη θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η διαπραγμάτευση με την τρόικα αρχίζει εκ νέου σήμερα, Πέμπτη, αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται και στην τελική ευθεία, μετά το τελεσίγραφο του Eurogroup και τη σκληρή δήλωση Σόιμπλε. «Βαθιά κόκκινη γραμμή» η διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος διαμηνύει η κυβέρηση.

Αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με την τρόικα έως την Κυριακή εμφανίστηκε σήμερα, Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Αντίστροφη μέτρηση για να κλείσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να σχολιάσει τη σκληρή δήλωση Σόιμπλε και ο κ. Κεδίκογλου περιορίστηκε να δηλώσει ότι «πρέπει να δούμε το περιεχόμενο και το ύφος της ερώτησης».
Ο Σ.Κεδίκογλου παρέπεμψε στο σύνολο των απαντήσεων και όχι σε μεμονωμένα σημεία. Σε ερώτηση για το αν διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο, «αλλά πρέπει να δούμε το περιεχόμενο και το ύφος της ερώτησης».

Εξήγησε πως το θέμα του χρέους τέθηκε στον γερμανό ΥΠΟΙΚ με επίμονο τρόπο, ενώ μιλούσε για άλλα θέματα, και τη στιγμή που το ελληνικό χρέος συνιστά ακανθώδες ζήτημα στην γερμανική πολιτική σκηνή.

Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις της τρόικας για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε πως το σχέδιο είναι να διανεμηθεί σε κατηγορίες με υψηλό δείκτη διάχυσης στη οικονομία, σημειώνοντας ως παράδειγμα του χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς η εν λόγω ομάδα θα δαπανήσει τα χρήματα στην αγορά.

Δεν κάνει πίσω ο Αντώνης Σαμαράς για τη διανομή του πλεονάσματος

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε δημοσιεύματα που θέλουν την κυβέρνηση να έχει δώσει εντολή για παύση πληρωμών προς ιδιώτες.

By