Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Έμπολα: Εμβόλιο μέχρι το τέλος του έτους

Από την φαρμακευτική εταιρεία  GlaxoSmithKline

In rural Freetown, Sierra Leone...

Η φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline ελπίζει ότι θα έχει παρασκευάσει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του Έμπολα μέχρι το τέλος του έτους και επιδιώκει να συνεργαστεί με άλλες φαρμακοβιομηχανίες για να αυξήσει την παραγωγή της.

«Προσδοκώ ότι το πρώτο απόθεμα θα είναι διαθέσιμο πριν από τα τέλη του έτους» είπε ο εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου, Άντριου Γουίτι, αφού παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα της GSΚ για το προηγούμενο τρίμηνο.

Το εμβόλιο θα αποτελέσει «ένα χρήσιμο εργαλείο» για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις άλλες υπηρεσίες υγείας, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Γουίτι, το εμβόλιο αυτό πιθανότατα θα είναι το πρώτο που θα παρασκευαστεί.

Η εταιρεία Johnson & Johnson, που εργάζεται επίσης για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του Έμπολα, έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι φαρμακευτικοί όμιλοι αναζητούν τρόπους συνεργασίας για να μπορέσουν να διαθέσουν εκατομμύρια δόσεις εντός του 2015. Η GSK συμφωνεί ότι μια τέτοια συνεργασία είναι αναγκαία ώστε να αποφευχθούν τυχόν μπλοκαρίσματα στην παραγωγή και τη διαδικασία εφοδιασμού της αγοράς.

«Η κατάσταση απαιτεί νέους τρόπους εργασίας και σκέψης«, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Liberia Races To Expand Ebola Treatment Facilities, As U.S. Troops Arrive

Στο μεταξύ, 51 Κουβανοί γιατροί και νοσηλευτές έφτασαν σήμερα στη Λιβερία, για να βοηθήσουν στη μάχη κατά του Έμπολα. Το αεροσκάφος της Air Cubana που μετέφερε το νοσηλευτικό προσωπικό προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Μονρόβια το πρωί ενώ αργότερα σήμερα άλλοι 40 γιατροί και νοσοκόμες από την Κούβα αναμένεται να φτάσουν στη γειτονική Γουινέα.

Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών Υγείας της Κούβας εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνεργασία των χωρών στον αγώνα κατά του Έμπολα μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση των σχέσεων της Αβάνας με την Ουάσινγκτον. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι επαίνεσε την περασμένη εβδομάδα τις προσπάθειες που καταβάλει η Κούβα για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Η Κούβα θα στείλει στις χώρες της Δυτικής Αφρικής τη μεγαλύτερη αποστολή νοσηλευτικού προσωπικού απ” οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Οι ΗΠΑ θα στείλουν στην περιοχή 3.000 μηχανικούς, νοσηλευτικό προσωπικό και άλλους ειδικούς για να κατασκευάσουν Μονάδες Θεραπείας του Έμπολα και να βοηθήσουν και να εκπαιδεύσουν τους ντόπιους γιατρούς.

By