Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Ένα σπίτι χωρίς παράθυρα…

Ονομάζεται Vertical Glass House και είναι ένα τετραώροφο κτίριο στη Σαγκάη της Κίνας που με την πρώτη ματιά θυμίζει… μακρόστενο κουτί

5Αποτέλεσμα προκλητικής αρχιτεκτονικής, πρόκειται για την κατοικία ενός εκκεντρικού ανθρώπου που ζήτησε από τον αρχιτέκτονα Yung Ho Chang να του κατασκευάσει ένα σπίτι χωρίς παράθυρα, με γυάλινα δάπεδα και ανοιχτή οροφή! Έτσι κι έγινε. Το σπίτι ακολουθεί Minimal γραμμές, καλύπτεται εξωτερικά από ειδικό σκυρόδεμα χωρίς παράθυρα, ενώ μερικοί μικροί φεγγίτες στις ενώσεις των τεσσάρων ορόφων του επιτρέπουν στο φυσικό φως να μπει στο εσωτερικό.

1Η οροφή είναι πλήρως διαφανής, λειτουργώντας ως η βασική πηγή φωτός για το σπίτι! Κάθε όροφος φέρει γυαλί στο δάπεδο έτσι ώστε να είναι ορατά τα πάντα προς τα κάτω αλλά και προς τα επάνω από τον ιδιοκτήτη. Ακόμα και στο μπάνιο, η ιδιωτικότητα απουσιάζει εντελώς! «Το σπίτι ανοίγει προς τον ουρανό και τη γη. Αυτή ήταν η ιδέα του ιδιοκτήτη. Είναι εξαιρετικό να βλέπεις προς τα επάνω το φως και να υπάρχει παντού διαφάνεια. Ή τουλάχιστον εκκεντρικό», λέει ο αρχιτέκτονας.

1 1 2 3

(Visited 1 times, 1 visits today)
By