Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Ένοπλη ληστεία στο Βελεστίνο με «άρωμα» τρομοκρατίας

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. στη Μαγνησία και τις γύρω περιοχές για τον εντοπισμό των ληστών του Βελεστίνου.

astynomiaΟι δράστες λήστεψαν το μεσημέρι της Τετάρτης  υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας με λεία, που εκτιμάται ότι φτάνει τα 300.000 ευρώ.

Στην Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός και έχουν στηθεί μπλόκα σε κομβικά σημεία εθνικών και επαρχιακών δρόμων της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Από τις έως τώρα μαρτυρίες, προκύπτει ότι η ληστεία διαπράχθηκε από τέσσερις ενόπλους που ήταν μεταμφιεσμένοι. Μιλούσαν άπταιστα ελληνικά και  κάλεσαν τον διευθυντή του υποκαταστήματος να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ήταν ψύχραιμοι όση ώρα ανέμεναν στο τραπεζικό υποκατάστημα και διαβεβαίωναν τους πελάτες ότι δεν θα πάθουν το παραμικρό.

Αφού τοποθέτησαν τα χρήματα σε σακούλες, διέφυγαν αρχικά πεζοί, μέσω του πεζόδρομου του Βελεστίνου και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε όχημα όπου πιθανότατα τους περίμενε συνεργός τους. Λίγο αργότερα, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δεύτερο όχημα, εγκαταλείποντας το πρώτο σε κοντινή απόσταση από το Βελεστίνο, αφού πρώτα το πυρπόλησαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Η ΕΛΑΣ εξετάζει όλες τις κινήσεις των δραστών προσπαθώντας να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης. Στο πλαίσιο αυτό μελετάται ακόμη και το ενδεχόμενο να επρόκειτο για ενέργεια αντάρτικου πόλεως, καθώς, ο τρόπος δράσης των ληστών, παρουσιάζει ομοιότητες με παλιότερες ληστείες που είχαν διάσταση τρομοκρατίας, όπως αυτές στον Βελβεντό Κοζάνης και στον Φιλώτα Φλώρινας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By