Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Έντονη ανησυχία για την κρίση στην ανατολική Ουκρανία από το NATO

Σήμερα η κυβέρνηση της Ουκρανίας έστειλε τις δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη Σλαβιάνσκ στα ανατολικά, όπου ένοπλοι φιλορώσοι έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια

ukraine-slavianskpolicestation

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την εμφάνιση ένοπλων φιλορώσων στην ανατολική Ουκρανία και προειδοποίησε ότι περαιτέρω στρατιωτική ανάμειξη στη χώρα από την πλευρά της Ρωσίας θα οδηγήσει τη Μόσχα σε μεγαλύτερη διεθνή απομόνωση.

Σήμερα η κυβέρνηση της Ουκρανίας έστειλε τις δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη Σλαβιάνσκ στα ανατολικά, όπου ένοπλοι φιλορώσοι έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια. Ένας ουκρανός αξιωματικός της υπηρεσίας ασφαλείας κι ένας φιλορώσος ακτιβιστής σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης.

«Ανησυχώ υπερβολικά για την περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Ουκρανία. Παρατηρούμε μία συντονισμένη εκστρατεία βίας από φιλορώσους αυτονομιστές με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας ως κυρίαρχου κράτους», αναφέρει ο γγ του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν σε ανακοίνωσή του.

Ο Ράσμουσεν είπε ότι η εμφάνιση στην ανατολική Ουκρανία ανδρών με όμοιες στολές παραλλαγής χωρίς διακριτικά- όπως φορούσαν Ρώσοι στρατιώτες στη διάρκεια της κατάληψης της Κριμαίας- που φέρουν ρωσικά όπλα, συνιστά μία «σοβαρή εξέλιξη».

Ο ίδιος κάλεσε την Μόσχα να «αποκλιμακώσει» την κρίση και να αποσύρει τον μεγάλο αριθμό στρατιωτών της, περιλαμβανομένων των ειδικών δυνάμεων, από την περιοχή γύρω από τα σύνορα με την Ουκρανία.

«Όποια περαιτέρω ρωσική στρατιωτική ανάμειξη, με οποιαδήποτε πρόφαση, το μόνο που θα κάνει είναι να εντείνει την διεθνή απομόνωση της Ρωσίας«, σχολίασε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By