Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Αίγυπτος: Εντολή της Δικαιοσύνης για την απελευθέρωση Μουμπάρακ

Εντολή για την απελευθέρωση υπό όρους του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ δόθηκε σήμερα από την αιγυπτιακή Δικαιοσύνη, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

fosphotos.com | Philippos Messinis
fosphotos.com | Philippos Messinis

«Το εφετείο αποφάσισε την απελευθέρωση του Μουμπάρακ στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας διαδηλωτών, αλλά παραμένει υπό κράτηση στο πλαίσιο άλλων υποθέσεων», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Nile News.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο δικηγόρος του πρώην προέδρου, που κρατείται από τον Απρίλιο του 2011, υποστηρίζει ότι η κράτηση του πελάτη του έχει υπερβεί την μέγιστη περίοδο προσωρινής κράτησης, η οποία ανέρχεται σε δύο έτη. Παρά την σημερινή απόφαση του εφετείου, ο Μουμπάρακ θα παραμείνει υπό κράτηση, μετά την πρόσφατη απόφαση της εισαγγελίας να τεθεί υπό προσωρινή κράτηση στο πλαίσιο μιας νέας υπόθεσης διαφθοράς.

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου αναγκάστηκε σε παραίτηση στις 11 Φεβρουαρίου του 2011 μετά την εξέγερση που έγινε εναντίον του και καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2012 σε ισόβια κάθειρξη για τον θάνατο διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. Ωστόσο τον Ιανουάριο το Ακυρωτικό Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση αυτή και έδωσε εντολή για την διεξαγωγή νέας δίκης, η πρώτη συνεδρίαση της οποίας διεκόπη απότομα το Σάββατο με την απόσυρση του δικαστή, ο οποίος κατηγορείται για την αθώωση αξιωματούχων του πρώην καθεστώτος σε μια άλλη δίκη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By