Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Αίγυπτος: Τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για αποκεφαλισμούς

Με την κατηγορία ότι ήταν κατάσκοποι του αιγυπτιακού στρατού ή της ισραηλινής Μοσάντ

tzixantistes_5

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από αιγυπτιακή τζιχαντιστική οργάνωση παρουσιάζει την εκτέλεση τεσσάρων ανδρών, οι τρεις εκ των οποίων είναι με αποκεφαλισμό, με την κατηγορία ότι ήταν κατάσκοποι του αιγυπτιακού στρατού ή της ισραηλινής Μοσάντ.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο λογαριασμό στο Twitter της οργάνωσης Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντις που έχει βάση στο Σινά. Αρχικά δείχνει πέντε άνδρες να «ομολογούν» ότι συνεργάστηκαν με τον αιγυπτιακό στρατό ή με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Στη συνέχεια ένας από αυτούς «ομολογεί» ότι συνεργάστηκε με τον αιγυπτιακό στρατό και τρεις με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

Ένας μασκοφόρος ισλαμιστής κόβει τον λαιμό ενός άνδρα, ενώ διακρίνονται τα αποκεφαλισμένα πτώματα δύο ακόμη ανδρών. Άλλη σκηνή δείχνει έναν άνδρα με δεμένα μάτια να πυροβολείται.

Το βίντεο περιλαμβάνει ακόμη απόσπασμα της ομιλίας στα μέσα Σεπτεμβρίου του εκπροσώπου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Αμπου Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, ο οποίος επαινεί τους αιγύπτιους τζιχαντιστές και τους καλεί να προβούν σε περισσότερες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Η Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντις είχε δώσει στη δημοσιότητα παρόμοιο βίντεο στα τέλη Αυγούστου που έδειχνε τον αποκεφαλισμό τεσσάρων ατόμων, τα οποία, όπως υποστήριζε, ήταν πληροφοριοδότες.

Η εξτρεμιστική οργάνωση, σε μήνυμά της με αφορμή την ισλαμική γιορτή Ειντ αλ-Αντχα αυτό το Σαββατοκύριακο, απειλεί να πλήξει με επιθέσεις τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για σειρά φονικών επιθέσεων εναντίον του αιγυπτιακού στρατού και της αστυνομίας μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013. Επιπλέον, ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας κατά του υπουργού Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραχίμ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By