Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Αίγυπτος: Nεκρά τέσσερα παιδιά από όλμο

Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Ελ Γκούρα, στο βόρειο τμήμα του Σινά, που θεωρείται ένα προπύργιο των εξτρεμιστών ισλαμιστών οι οποίοι έχουν σκοτώσει εκατοντάδες στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου εδώ κι έναν χρόνο

egypt-bombattack

Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα όταν ένας όλμος έπληξε το σπίτι τους στη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, πιθανόν από ισλαμιστές οι οποίοι είχαν στόχο στρατιώτες, σύμφωνα με στελέχη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στην περιοχή.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Ελ Γκούρα, στο βόρειο τμήμα του Σινά, που θεωρείται ένα προπύργιο των εξτρεμιστών ισλαμιστών οι οποίοι έχουν σκοτώσει εκατοντάδες στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου εδώ κι έναν χρόνο.

Πέρα από τα τέσσερα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους- όλα ήταν κάτω από 15 ετών-, από την έκρηξη τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι.

Τη στιγμή της επίθεσης στην περιοχή έκαναν έρευνες αστυνομικοί και στρατιώτες, μία ημέρα μετά το θάνατο δύο ανώτερων αξιωματικών οι οποίοι δολοφονήθηκαν ενώ επέστρεφαν στα σπίτια τους με αυτοκίνητο στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου.

Μετά την ανατροπή, την 3η Ιουλίου 2013, του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό η Αίγυπτος πλήττεται από ένα κύμα επιθέσεων εναντίον των ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας την ευθύνη για τις οποίες αναλαμβάνουν τζιχαντιστές. Οι επιθέσεις επικεντρώνονται στο Σινά.

Οι τζιχαντιστές αυτοί λένε ότι προβαίνουν στις επιθέσεις σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή των υποστηρικτών του Μόρσι από τις αρχές που εγκατέστησε ο στρατός—τουλάχιστον 1.400 μέλη και υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων σκοτώθηκαν μετά την αποπομπή του Μόρσι. Σύμφωνα με την κυβέρνηση πάνω από 500 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις επιθέσεις τους.

Οι ενέργειες αυτές προκαλούν θύματα και μεταξύ των αμάχων. Στα μέσα του Ιουλίου επτά άμαχοι, ανάμεσά τους ένα παιδί, είχαν σκοτωθεί όταν μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε κατά λάθος έπεσε σε μια αγορά στην πόλη Ελ Αρίς, την πρωτεύουσα της περιφέρειας του βόρειου Σινά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By