Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Αίτηση αποφυλάκισης από τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο

Προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησής του κατέθεσε στο Συμβούλιο Εφετών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση

xa_iliopoulos648

Με αίτησή του ο βουλευτής, που προφυλακίστηκε στις 11 του μήνα μετά την απολογία του στις Εφέτες Ανακρίτριες της υπόθεσης, ζητά την άρση της κράτησής του υποστηρίζοντας ότι δεν προκύπτουν σε βάρος του ενδείξεις ενοχής . Αναφέρει επίσης ότι το ένταλμα που εκδόθηκε για να οδηγηθεί στην φυλακή στερείται ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και επομένως είναι «μη νόμιμο» και «εσφαλμένο». Υποστηρίζει επίσης ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και πως θα παραστεί στο δικαστήριο.

«…Όπως απεδείχθη από την ανακριτική διαδικασία, ουδόλως αποδείχθηκαν τα αναφερόμενα στο κατηγορητήριο και ειδικότερα ότι α) ο προσφεύγων δήθεν μετείχε στον σχεδιασμό της δήθεν εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής με τη δήθεν ιδεολογική εκπαίδευση και κατήχηση από μέρους του των νέων μελών της οργάνωσης β) είχε δήθεν την ευθύνη κινητοποιήσεων αυτών στις προαποφασισμένες δήθεν δράσεις – επιθέσεις της οργάνωσης…», αναφέρεται στην προσφυγή του κατηγορούμενου βουλευτή.

Σε άλλο δε σημείο της προσφυγής του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «στόχος μου και πρωταρχικό μου μέλημα σε όλη την εξέλιξη της παρούσας υποθέσεως ήταν και είναι η απόδειξη της αλήθειας και άρα της αθωότητάς μου. Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί η υπόληψή μου στον κύκλο μου που τόσο βάναυσα στιγματίσθηκε από την εις βάρος μου ποινική δίωξη. Τα παραπάνω δηλώνουν βεβαίως ότι κανένα απολύτως μέτρο δικονομικού καταναγκασμού εις βάρος μου δεν απαιτείται να ληφθεί προκειμένου να καταστεί βέβαιο ότι θα παραστώ στο ακροατήριο και ότι σε κάθε περίπτωση η επιβολή περιοριστικών όρων αντί της προσωρινής κράτησης, επαρκεί πλήρως».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By