Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Αβραμόπουλος: Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι δεν χρειάζονται προστάτες

Άμεση ήταν η απάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στον ομόλογό του της Τουρκίας για τη διαχείρηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Κύπρου.

Avramopoulos NtavoutoglouΤον διεμβολισμό των εντυπώσεων που επεχείρησε να προκαλέσει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αξιοποιώντας την κακή για την Κύπρο συγκυρία, αντέκρουσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος σε απαντητική του επιστολή.

Ο Έλληνας υπουργός  σημείωσε πως «διαφωνεί» με την πρόταση για τη σύγκληση τετραμερούς διάσκεψης, καθώς αυτή αντιστρατεύεται «τη θεμελιώδη αρχή του σεβασμού της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας» και σημείωσε πως ανάλογες εμπειρίες του παρελθόντος έδειξαν ότι τέτοιες διαδικασίες διαπραγμάτευσης δεν έχουν θετικά αποτελέσματα

«Οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι δεν χρειάζονται πια προστάτες, μπορούν μόνοι τους να βρουν τις λύσεις που τους αρμόζουν, να συνεχίσουν τον διάλογό τους υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ο οποίος -όπως ξέρετε- διεκόπη από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

By