Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Αεροπορικό δυστύχημα στη Σπάρτη με δύο νεκρούς

Οι σοροί αμφοτέρων έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο Σπάρτης

asthenoforo

Ένα ιδιωτικό ιταλικό υπερελαφρό αμφίβιο αεροσκάφος Ι-Α651, κατέπεσε έξω από το κλειστό αεροδρόμιο Σπάρτης στο Πυρί Λακωνίας, πιθανότατα από ανθρώπινο λάθος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο επιβαίνοντες του αεροσκάφους, -άγνωστο από που ξεκίνησαν το ταξίδι τους- το προσγείωσαν στην πίστα του εκτός λειτουργίας αεροδρομίου Σπάρτης και στη συνέχεια, κατά την διαδικασία απογείωσής και πιθανότατα από λάθος χειρισμό δεδομένου ότι έχει ανοίξει το αλεξίπτωτο του αεροσκάφους, κατέπεσαν 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου.Από την πρόσκρουση στο έδαφος έχασαν αμφότεροι τη ζωή τους.

Πρόκειται για έναν 52χρονο και για ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων, η ηλικία του οποίου εκτιμάται από 30 έως 35 ετών.

Οι σοροί αμφοτέρων έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

Στο σημείο του δυστυχήματος βρίσκονται άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας καθώς και μέλη της Αερολέσχης Σπάρτης και διενεργούνται έρευνες.

aeroskafos-sparti

Μιλώντας στο enikos.gr, o διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σπάρτης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος είπε ότι οι χειριστές του αεροσκάφους ήταν ζωντανοί, την ώρα που τους απεγκλώβισαν.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By