Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2020

Ακρόπολη από Lego χαρίζουν οι Αυστραλοί στο Μουσείο Ακρόπολης

Το μοντέλο πρόκειται να φτάσει στο Μουσείο της Ακρόπολης αυτή την εβδομάδα

akropolh

Μια Ακρόπολη από Lego έφτιαξε ο Ryan McNaught, ο μοναδικός Lego-πιστοποιημένος επαγγελματίας τεχνίτης στο νότιο ημισφαίριο.

«Το Βρετανικό Μουσείο μπορεί να αρνείται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα, αλλά εμείς θα δωρίσουμε στο νέο μουσείο της Ακρόπολης μια ολόκληρη Ακρόπολη», δήλωσε αστειευόμενος ο  Maikol Turner, έφορος του Μουσείου Nicholson του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.

Ο Lego Οιδίποδας, ο Lego Λόρδος Έλγιν και ο Lego Sigmund Freud βρίσκονται στο δρόμο προς την Ελλάδα, μέρος του εξαιρετικού δώρου του Μουσείου Nicholson του Σίδνεϊ στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα.

Οι φιγούρες αυτές αποτελούν ένα μικρό μέρος του πιστού αντίγραφου της Ακρόπολης που χτίστηκε αποκλειστικά από Lego.

Περιέχει περισσότερα από 120.000 «Lego τούβλα» και χρειάστηκαν περίπου 300 ώρες για να χτιστεί.

Το μοντέλο είναι όσο το δυνατόν πιστό στην αυθεντική Ακρόπολη με τον Παρθενώνα, το Ναό της Αθηνάς Νίκης, το μικρότερο ναό του Ερεχθείου και τα Προπύλαια.

Περιλαμβάνει ακόμα ξεκαρδιστικά σύγχρονα και αρχαία στιγμιότυπα φτιαγμένα με Lego. Για παράδειγμα, στο μικρό Ωδείο, ο Θησέας διασχίζει το δρόμο του μέσα από ένα λαβύρινθο για να αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο. Στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, ο Elton John δίνει μια συναυλία για σύγχρονους τουρίστες. Ο Λόρδος Έλγιν και το πλήρωμά του φεύγουν με τα μάρμαρα του Παρθενώνα, ενώ ο Φρόιντ, ο οποίος επισκέφθηκε την Ακρόπολη το 1904, την θαυμάζει.

Η φτιαγμένη με Lego Ακρόπολη έχει προσελκύσει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες στο Μουσείο Nicholson του Σίδνεϊ, ενώ η προηγούμενη έκθεση «Lego Κολοσσαίο» προσέλκυσε 90.000 επισκέπτες το 2012.

Πριν λίγο καιρό το Μουσείο Ακρόπολης φέρεται να ζήτησε από το Μουσείο Nicholson να δανειστεί την έκθεση της Ακρόπολης που είναι φτιαγμένη από Lego και οι Αυστραλοί απάντησαν θετικά.

«Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο στα πιο τρελά όνειρά μου», λέει ο έφορος κ. Maikol Turner. Και συμπλήρωσε: «Αφού ξαγρύπνησα όλη τη νύχτα μη πιστεύοντας πόσο τιμητικό ήταν το αίτημα των Ελλήνων, ενημέρωσα το Μουσείο της Ακρόπολης πως δεν μπορούσαν να δανειστούν αυτή την έκθεση. Θα τους την χαρίζαμε»!

Το μοντέλο πρόκειται να φτάσει στο Μουσείο της Ακρόπολης αυτή την εβδομάδα για να επιτρέψει στο Μουσείο Nicholson να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο, το Lego Πομπηία, τον Ιανουάριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By