Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Ακυρώνει την επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς ο Λοβέρδος

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, η ανατροπή των αποφάσεων Αρβανιτόπουλου αποφασίστηκε καθώς οι μετατάξεις και μεταθέσεις καθηγητών δεν έχουν ολοκληρωθεί

Στις 11 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει και φέτος, όπως κάθε έτος, η νέα σχολική χρονιά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ανατρέποντας τις αποφάσεις του προκατόχου του, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, που είχε λάβει την απόφαση για επιμήκυνση του σχολικού έτους κατά μία εβδομάδα στην έναρξη και κατά μία εβδομάδα στο τέλος της χρονιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, η ανατροπή των αποφάσεων Αρβανιτόπουλου αποφασίστηκε καθώς οι μετατάξεις και μεταθέσεις καθηγητών δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ παράλληλα οι έλληνες μαθητές και οι οικογένειες τους δεν έχουν θεσμοθετημένες χειμερινές διακοπές, οπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε πως δεν θα υπογράψει την κατάργηση των δυο σχολικών αργιών στις 7 και 30 Ιανουαρίου, για τις γιορτές του Αγίου Ιωάννη και των Τριών Ιεραρχών αντίστοιχα.

Παράλληλα, ο νέος υπουργός Παιδείας επανεξετάζει και το περιεχόμενο της τράπεζας θεμάτων της πρώτης Λυκείου, που τέθηκε φέτος για πρώτη φορά σε εφαρμογή, καθώς, όπως ανέφερε, υπάρχουν πολλά παράπονα.

πηγή: skai.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By