Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Αμερικανός τζιχαντιστής σκοτώθηκε στη Συρία

Ο νεαρός είχε πάει στην Συρία για να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές

amerikanos_tzixantisths
Ένας Αμερικανός πολίτης ύποπτος για τη συμμετοχή του στις ομάδες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που έχουν υπό τον έλεγχό τους μεγάλες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας σκοτώθηκε στη Συρία, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αμερικανική κυβέρνηση.

«Γνωρίζαμε για την παρουσία του αμερικανού πολίτη Ντάγκλας ΜακΑρθουρ-ΜακΚέιν στη Συρία και επιβεβαιώσαμε τον θάνατό του», δήλωσε η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών Κάιτλιν Χάιντεν.

«Συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε κάθε εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για να αποτρέψουμε άτομα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να συμμετάσχουν στις βιαιότητες των τζιχαντιστών και παρακολουθούμε όσους επιστρέφουν» είπε η Χάιντεν.

Αμερικανός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί είπε στο Reuters ότι το FBI ερευνούσε τον θάνατο του Μακέιν, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσω της εκπροσώπου του ανέφερε ότι αξιωματούχοι είχαν έρθει σε επαφή με την οικογένειά του και παρείχαν «προξενική συνδρομή».

Τα μέλη της οικογένειας του αμερικανού τζιχαντιστή ανέφεραν στην εφημερίδα Minneapolis Star Tribune ότι η μητέρα του Μακέιν είχε κληθεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να της γνωστοποιηθεί ο θάνατος του γιου της στη Συρία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ο θείος του Κέν ΜακΚέιν, δήλωσε στο CNN ότι ο ανιψιός του είχε ασπασθεί το Ισλάμ πριν από αρκετά χρόνια και ταξίδεψε στην περιοχή μέσω της Τουρκίας για να πολεμήσει ως ένας τζιχαντιστής.

Ο θάνατός του αμερικανού τζιχαντιστή έρχεται μετά από αυτόν ενός 22χρονου από τη Φλόριντα ο οποίος πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας τον περασμένο Μάιο. Τον Ιούλιο συνελήφθη στο Ντένβερ μια γυναίκα η οποία υπήρχε υποψία ότι επιχειρούσε να πετάξει προς τη Συρία για να υποστηρίξει τους ισλαμιστές αντάρτες, ενώ άλλοι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο Τέξας με παρόμοιες κατηγορίες τον Ιούνιο.

By