Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Την ανάκληση της επίταξης ζητά η ΟΛΜΕ

Την άμεση άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών ζητά η ΟΛΜΕ με σχετική ανακοινωσή της.

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Να ανακληθεί άμεσα η επίταξη των εκπαιδευτικών ζητά το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, με ανακοίνωσή του.

«Αποδεικνύεται πως ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν, όπως ισχυριζόταν, να γίνουν ομαλά οι εξετάσεις, αλλά να πληγεί το θεμελιώδες δικαίωμα των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζομένων, να διεκδικούν με απεργία τα δικαιώματά τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη πολιτική επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, που κρατά «σε καθεστώς ομηρίας και στρατωνισμού τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», όπως υποστηρίζει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, Η ΟΛΜΕ υπογγραμίζει ότι το υπουργείο Παιδείας «επιβάλλει καταναγκαστικές υποχρεώσεις στους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα, με εντολές που διαβιβάζονται μέσω διευθυντών εκπαίδευσης, επιβάλλει στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα αλλά δεν εμπλέκονται στις εξετάσεις, να παραβρίσκονται με υποχρεωτική παρουσία (χωρίς να έχουν εργασία, αφού βρίσκονται εκτός του εργασιακού τους χώρου), από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι σε άλλα σχολεία ή ακόμα και αθλητικά κέντρα και γήπεδα».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να μη φοβούνται και να μην αποδέχονται «αυτή την καταφρονητική και εξευτελιστική μεταχείριση. Καμία εντολή, πέρα από εκπαιδευτικό και διοικητικό έργο που τους έχει ανατεθεί στη σχολική τους μονάδα, δεν είναι νόμιμη» αναφέρει.

Τέλος, τονίζει ότι «θα στραφεί με κάθε νόμιμο μέσο εναντίον όσων ασκούν τέτοια μέσα εναντίον των καθηγητών, επιβάλλοντας αδικαιολόγητα και παράνομα μέτρα καταναγκασμού».

By