Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Ανατροπές σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στον Δήμο Ξάνθης, ο απερχόμενος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, με ποσοστό 51,1% είναι ο νέος δήμαρχος της πόλης

ekloges2014_3

Ανατροπές σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης επεφύλασσε η εκλογική αναμέτρηση στον β” γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στον Δήμο Καβάλας, η γιατρός Δήμητρα Τσανάκα, που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ εξελέγη νέα δήμαρχος, με ποσοστό 57,6% και πέρασε στην αυτοδιοικητική ιστορία της πόλης ως η πρώτη γυναίκα δήμαρχος. Ο νυν δήμαρχος, δικηγόρος Κωστής Σιμιτσής, που έλαβε ποσοστό 42,3% παραδίδει τη «σκυτάλη» ύστερα από δυο θητείες στον Δήμο Καβάλας.

Σε «θρίλερ» μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες εξελίχθηκε η αναμέτρηση στον μεγαλύτερο σε έκταση δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τον δήμο Παγγαίου, όπου νέος δήμαρχος εξελέγη ο επιχειρηματίας Φίλιππος Αναστασιάδης, με ποσοστό 50,08% έναντι 49,9% του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Ξουλόγη.

Στη Δράμα, ο απερχόμενος δήμαρχος, επιχειρηματίας Κυριάκος Χαρακίδης συγκέντρωσε ποσοστό 49,18% και έχασε τον δημαρχιακό θώκο από τον αντίπαλό του Χριστόδουλο Μαμσάκο, ο οποίος έλαβε το 50,82% των ψήφων. Ο κ. Μαμσάκος υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά κατήλθε ως ανεξάρτητος στην εκλογική αναμέτρηση.

Στον Δήμο Ξάνθης, ο απερχόμενος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, με ποσοστό 51,1% είναι ο νέος δήμαρχος της πόλης. Αναμετρήθηκε με τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Χρήστο Πούλιο, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, που έλαβε ποσοστό 48,8%.

Στον Δήμο Κομοτηνής, ο νυν δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης εξελέγη από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 57,11%. Από την πρώτη Κυριακή εξελέγη και ο Βαγγέλης Λαμπάκης στην Αλεξανδρούπολη, λαμβάνοντας ποσοστό 55,4%.

Αλλαγή φρουράς στην Περιφέρεια

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο πρώην νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης είναι ο νέος περιφερειάρχης, λαμβάνοντας ποσοστό 56,3% και κερδίζοντας τον απερχόμενο περιφερειάρχη Αριστείδη Γιαννακίδη, ο οποίος έλαβε ποσοστό 43,6%.

Μετά τη νίκη του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση» του κ. Παυλίδη στις πέντε περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αντιπεριφερειάρχες αναλαμβάνουν:

Στη Δράμα ο επιχειρηματίας Αργύρης Πατακάκης, στην Καβάλα ο γεωπόνος και πρώην πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Θόδωρος Μαρκόπουλος, στην Ξάνθη ο επιχειρηματίας Κώστας Ζαγναφέρης, στη Ροδόπη ο Χρήστος Μέτιος και στον Έβρο ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πέτροβιτς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By