Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Ανδρουλάκης: Επιστροφή στην Αθήνα από την Κίνα

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων

nikos androulakisΟλοκληρώθηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων στην Κίνα, η οποία διήρκεσε σχεδόν δεκαπέντε ημέρες. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, σειρά επαφών με κρατικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους θεσμικών φορέων είχε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, με βασική θεματική στη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας, αλλά και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ανάμεσα σε αυτές, ο κ. Ανδρουλάκης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Li Jinjun και συζήτησαν για την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση αλλά και τις αλλαγές που συντελούνται στην Κίνα, όπως και με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Ανθρωπίνων Πόρων και Κοινωνικής Ασφάλισης Tan Zhonghe και συζήτησαν για την εμπειρία της Κίνας και τις ακολουθούμενες πρακτικές σχετικά με την προώθηση της απασχόλησης και της επαγγελματικής κατάρτισης.

Από το πρόγραμμα του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ δεν έλειψαν και συναντήσεις με ανώτατα κομματικά στελέχη, όπως με τον Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου Chen Guomin, με αντικείμενο συζήτησης την εξωτερική πολιτική της Κίνας και την ειρηνική της ανάπτυξη. Επιπλέον, ο κ. Ανδρουλάκης συνάντησε νέους πολιτικούς από το Διεθνές Τμήμα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας για το “Κινέζικο Όνειρο”.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κίνα, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είχε την ευκαιρία να περιοδεύσει και στην ενδοχώρα, επισκεπτόμενος την επαρχία Σάντονγκ και το Κέντρο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, όπου συναντήθηκε με τον Yan Shiyuan, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στην Επιτροπή της Σάντονγκ και Υπουργό του Τμήματος Ενωμένου Μετώπου Εργασίας, αλλά και τις μειονότητες στην επαρχία Γιουνάν, στην Αυτόνομη Νομαρχία Νταλί και στην πόλη Tengchong και ενημερώθηκε για τις πολιτικές στήριξής τους από την κυβέρνηση της Κίνας.

Επίσης, συναντήθηκε με τον Qiuhe, Αναπληρωτή Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας της Επαρχίας Γιουνάν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By