Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Ανταλλακτική βιβλιοθήκη… παντού!

vivliothiki 2Μία μοντέρνα κατασκευή  στα πρότυπα μιας παραδοσιακής δημόσιας βιβλιοθήκης αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο μέχρι πρότινος ανταλλάσσαμε, δανείζαμε ή δανειζόμασταν βιβλία.

Η Ειρήνη-Αιμιλία Ιωαννίδου και ο Λευτέρης Αμπατζής, φίλοι και αρχιτέκτονες, σκέφτηκαν πως θα μπορούσε στην Αθήνα να υπάρχει μια ανταλλακτική βιβλιοθήκη, εύχριστη, καλαίσθητη και προσιτή σε όλους, και λίγους μήνες μετά η πρώτη κατασκευή τους βρέθηκε στο κέντρο της Κηφισιάς, ενώ η δεύτερη φιλοξενείται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η τρίτη, μέχρι στιγμής,είναι κινητή, τοποθετήθηκε στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης, στον πολυχώρο taf, έξω από το μετρό στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ αυτές τις μέρες φιλοξενείται στο Δημαρχείο της Καλλιθέας μέχρι τις 15 του μήνα.

swap itΓια την αποφυγή μεταπώλησης των βιβλίων που βρίσκονται επί 24ώρου βάσης διαθέσιμα στα ράφια, οι δημιουργοί έφτιαξαν το logo «αντάλλαξέ το / swap it», που ο καθένας μπορεί να εκτυπώσει και να κολλήσει στη δωρεά του ή και στο βιβλίο που δανείζεται.

Στο http://www.groopio.com/el/projects/display/180/the-next-public-swapping-bookshelf μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε την επόμενη βιβλιοθήκη.

 

*Περισσότερες πληροφορίες στο http://vivliothiki.org/ [space size=»30″]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By