Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Αυξάνοται οι αντικειμενικές αξίες στις «λαϊκές» συνοικίες

Μείωση σε Γλυφάδα, Εκάλη, Κηφισιά

spitiaΑναπροσαρμογές τριών ταχυτήτων, φέρνει ο νέος μηχανισμός αυτόματης προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές.

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει, ταυτόχρονα, και την επέκταση του αντικειμενικού συστήματος σε όλη τη χώρα, με την ένταξη περιοχών εκτός σχεδίου, όπου σήμερα ισχύουν «βασικές αξίες» για οικόπεδα και αγροτεμάχια και «τιμές εκκίνησης» για κατοικίες και κτίσματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», τα στοιχεία από τη μέχρι στιγμής επεξεργασία των αντικειμενικών τιμών, που έχει πραγματοποιήσει η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών, δείχνουν μεγάλες αυξήσεις μέχρι και πάνω απο 100% στα ακίνητα σε «λαϊκές» και μεσαίες περιοχές εντός σχεδίου, καθώς και σε κατοικίες και οικόπεδα σε περιοχές της Αττικής, αστικά κέντρα της επαρχίας, τουριστικά και παραθαλάσσια μέρη και κυρίως νησιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αναμένονται αναπροσαρμογές τριών ταχυτήτων, με αύξηση των αντικειμενικών αξιών 30%-50% στις λαϊκές συνοικίες, κυρίως της Αθήνας. Το σκεπτικό είναι ότι η τιμή ζώνης στις περιοχές αυτές είναι πολύ χαμηλότερη, όχι μόνο από την εμπορική τιμή, αλλά και από το κόστος οικοδομής.

Την ίδια ώρα, μειώνονται από 20% έως 40% οι τιμές ζώνης ακριβών περιοχών, όπως η Γλυφάδα, η Εκάλη, η Κηφισιά, η Φιλοθέη και η Βουλιαγμένη…

Ταυτόχρονα, υποψήφιες για το «φορολογικό σοκ» είναι περιοχές όπως το Πέραμα, η Νίκαια, το Περιστέρι, το Χαϊδάρι, ο Κορυδαλλός, η Δραπετσωνα, τα Άνω Λιόσια, η Ελευσίνα, όπου οι κατώτερες αντικειμενικές είναι κάτω από 1.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By