Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Αντιφασιστικές διαδηλώσεις στην Ευρώπη για τον Παύλο Φύσσα

Κινητοποιήσεις σε Παρίσι, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Λονδίνο

Φωτογραφία από τη συγκέντρωση στη Βαρκελώνη στο twitter από τον χρήστη @PPerosnaXunta
Φωτογραφία από τη συγκέντρωση στη Βαρκελώνη στο twitter από τον χρήστη @PPerosnaXunta

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από χρυσαυγίτη διοργανώνονται την Πέμπτη σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από Έλληνες μετανάστες και τοπικές οργανώσεις της αριστεράς και φοιτητών. Διαδήλωση για τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Βαρκελώνη.

Στις Βρυξέλλες η Επιτροπή Αγώνα Ελλήνων Μεταναστών Βρυξελλών απευθύνει πρόσκληση για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 5 το απόγευμα μπροστά από το χρηματιστήριο.

“Σε όλη την Ευρώπη πρέπει να καταδικάσουμε αυτές τις θανατηφόρες επιθέσεις της ομάδας φασιστών νεοναζί της Χρυσής Αυγής”, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και τονίζουν “Ποτέ ξανά φασισμός”.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται την Πέμπτη και στο Παρίσι. Φοιτητές, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ και γαλλικές αντικαπιταλιστικές και αριστερές οργανώσεις απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία St Michel στη γαλλική πρωτεύουσα.

Κινητοποίηση και στο Άμστερνταμ στις 18:30 στη Dam Square. “Εκφράστε την αλληλεγγύη σας στα θύματα της Χρυσής Αυγής και διαδώστε τα νέα για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου χθες βράδυ στην Αθήνα, Ελλάδα” γράφει στο κάλεσμά της μέσω facebook από την ομάδα Reinform.

Επίσης κινητοποίηση διοργανώνεται το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι και στο Λονδίνο μπροστά από την ελληνική πρεσβεία.

Πηγή Enet.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By