Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Απατεώνες εξαπατούν ηλικιωμένους για δήθεν χρέη συγγενών τους

H  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας για υπερήλικες

astynomia

Ηλικιωμένη γυναίκα ξεγέλασε 29χρονος ο οποίος, προσποιούμενος τον ασφαλιστή, της απέσπασε 600 ευρώ ως δήθεν χρέος του γιού της.

Η απάτη εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 29χρονου που ταυτοποιήθηκε ως δράστης της απάτης που έγινε στο Χωρύγι Κιλκίς, σε βάρος 75χρονης.

Με αφορμή το περιστατικό, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας υπενθυμίζει μερικές απλές, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας για υπερήλικες:

-Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν είτε αυτοπρόσωπα είτε τηλεφωνικά να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού με οποιοδήποτε πρόσχημα.

-Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

-Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

-Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

-Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By