Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021

Απελευθερώθηκαν οι Ρώσοι δημοσιογράφοι που είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για κατασκοπεία

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί την Παρασκευή στην περιοχή σε ένα φυλάκιο ελέγχου στην είσοδο του Σλαβιάνσκ, το προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας

eastern ukraine

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο Ρώσοι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού καναλιού Zvezda, που ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την Παρασκευή στην ανατολική Ουκρανία ως ύποπτοι για κατασκοπεία.

Οι δύο άνδρες, ο Αντρέι Σουτσένκοφ και ο Αντόν Μαλίτσεφ, συνελήφθησαν σε ένα φυλάκιο ελέγχου στην είσοδο του Σλαβιάνσκ, το προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου είχε ζητήσει αμέσως να απελευθερωθούν χωρίς καθυστέρηση.

Το Σάββατο η ουκρανική Εθνοφρουρά εξήγησε ότι υπήρχαν υποψίες πως οι δύο δημοσιογράφοι εκτελούσαν αποστολή συγκέντρωσης πληροφοριών και είχαν παραδοθεί στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU).

Το κανάλι τους, που ανακοίνωσε την απελευθέρωσή τους, δεν διευκρίνισε υπό ποιες συνθήκες έγινε αυτό.

Τον Μάιο, δύο Ρώσοι δημοσιογράφοι του φιλοκυβερνητικού ιστοτόπου Life News είχαν συλληφθεί στην ίδια περιοχή από τις ουκρανικές δυνάμεις που τους κατηγόρησαν ότι μετέφεραν αντιαεροπορικούς πυραύλους στο αυτοκίνητό τους. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από μία εβδομάδα και παρασημοφορήθηκαν στη συνέχεια, μόλις επέστρεψαν στη Μόσχα, από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By