Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ

Σχεδιάζει τις επόμενες αντιδράσεις κόντρα στις απολύσεις και στη κινητικότητα στο Δημόσιο

poreia sintagmaΚλιμακούμενες και γενικευμένες κινητοποιήσεις προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ, σε συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες- κλάδους του Δημοσίου, αντιδρώντας στις απολύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών.

Με ανακοίνωσή της καταγγέλλει «το συνεχιζόμενο πογκρόμ απολύσεων δεκάδων χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων που υλοποιεί η Κυβέρνηση» και τονίζει ότι «δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο «θάνατο» των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην “εκατόμβη» των απολύσεων».

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Ομοσπονδιών, όπου και θα ληφθούν αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που, σε πρώτη φάση, θα κορυφωθούν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στη μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ.

Την Πέμπτη, 29 Αυγούστου η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες – μέλη της θα προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενάντια στο πρόγραμμα των απολύσεων.

Τέλος, την Παρασκευή 30 Αυγούστου πρόκειται να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, όπου αναμένεται να αποφασιστούν κινητοποιήσεις για τον Σεπτέβριο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By