Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Απεργιακό πλεόνασμα

Ξεκινούν από σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.

olme fosphotosΜε την υπογραφή των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων από σήμερα Δευτέρα τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της διαθεσιμότητας και ταυτόχρονα ξεκινά μπαράζ κινητοποιήσεων που θα κορυφωθούν στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου με τη 48ωρη γενική δημοσιοϋπαλληλική απεργία, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου: Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες στη μέση εκπαίδευση, τον  ΟΑΕΔ, τα ασφαλιστικά ταμεία, το υπουργείο Εργασίας. Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει παναττική στάση εργασίας, από τις 11:30 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου και συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου – Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου: 48ωρη απεργία από εκπαιδευτικούς που απασχολούνται σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου – Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: τριήμερη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στην Υγεία (νοσοκομειακοί γιατροί – νοσηλευτικό προσωπικό).

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου – Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: 48ωρη γενική απεργία στο Δημόσιο Τομέα από την ΑΔΕΔΥ. Συλλαλητήριο στις 11.30 της Τετάρτης στη πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια μέρα στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στην 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, θα συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου: συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ για περαιτέρω συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By