Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Απομακρύνεται το σενάριο της απαγωγής για τη Μαρία

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των βιολογικών γονιών

maria romaΣτο σενάριο ότι οι φυσικοί γονείς «έδωσαν» ή πούλησαν το κορίτσι, γνωστό ως Μαρία, επικεντρώνονται οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές. Όσο περνούν οι μέρες και το γονιδιακό αποτύπωμα του παιδιού δεν ταυτοποιείται με τις εκατοντάδες εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν εξαφανίσεις παιδιών ανάλογης ηλικίας και αναλόγων εξωτερικών χαρακτηριστικών, το σενάριο της αρπαγής απομακρύνεται για τη συγκεκριμένη περίπτωση, γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή».

Οι αρχές προσανατολίζονται στο σενάριο, οι δύο Ρομά να κρατούσαν το παιδί προκειμένου να εισπράττουν προνοιακά επιδόματα ως πολύτεκνοι. Αυτό το σενάριο ενισχύεται και από την έρευνα που πραγματοποιεί ο ΟΓΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα της οποίας, η 40χρονη συλληφθείσα εισέπραττε τουλάχιστον δύο δέσμες επιδομάτων έχοντας δηλώσει διαφορετικό όνομα και διαφορετικό αριθμό παιδιών.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας εξετάζοντας μάρτυρες προκειμένου να εντοπίσει τους φυσικούς γονείς του παιδιού, ενώ στενή είναι η συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έχουν σχηματίσει το «προφίλ» του ατόμου που φέρεται να είναι ο βιολογικός πατέρας του κοριτσιού, ο οποίος αναζητείται για να δώσει τη δική του εκδοχή για το πώς βρέθηκε η ανήλικη στα χέρια των δύο Ρομά στα Φάρσαλα.

Στο μεταξύ, συνεχίζονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό παράνομων πράξεων σε διάφορους καταυλισμούς Ρομά σε όλη τη χώρα.

Χθες τρεις Ρομά συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου. Πρόκειται για ένα ζευγάρι 19 και 21 ετών και την 51χρονη μάνα του 21χρονου. Συγκεκριμένα, το ζευγάρι είχε πάει σε τοπικό νοσοκομείο τις προηγούμενες ημέρες με το παιδί, που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας. Εκεί κίνησαν τις υποψίες καθώς το προσωπικό γνώριζε ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι δεν είχε παιδιά. Αρχικά είπαν ότι είναι δικό τους και στη συνέχεια υποστήριξαν ότι ανήκει σε άλλους τσιγγάνους από την Αθήνα και το «φιλοξενούν προσωρινά». Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενώ αναμένεται να γίνει τεστ DNA στο βρέφος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By