Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση της Βουλής

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της  κοινοβουλευτικής επιτροπής δημόσιας διοίκησης και δικαιοσύνης της  Βουλής, με καταγγελίες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ

συριζα

Μαλλιά κουβάρια έγιναν Ζωή Κωνσταντοπούλου και Λιάνα Κανέλλη στη βουλή με αφορμή την έναρξη μια ημέρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη του Α” Θερινού Τμήματος. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συζήτηση στην επιτροπή και η βουλευτής του ΚΚΕ της απένειμε …όσκαρ της διαστρέβλωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε κοινοβουλευτική εκτροπή και κατηγόρησε τα άλλα κόμματα ότι συμπράττουν σε αυτή την κατάσταση, προκαλώντας την αντίδραση του ΚΚΕ. «Το δικό μου κόμμα μου άλλαξε τμήμα για να έρθω εδώ που ήμουν εισηγήτρια. Δεν συμμετέχουμε σε καμία συμμορία, ούτε συνωμοσία, σε καμία προδοτική αντισυνταγματική πράξη», είπε η Λιάνα Κανέλλη, συμφωνώντας πάντως, ότι αν και ήταν λάθος που ξεκίνησε το Θερινό Τμήμα μία μέρα νωρίτερα, «δεν σημαίνει ότι συρόμαστε εδώ μέσα».

Οι τόνοι αντί να πέσουν, ανέβηκαν ακόμη περισσότερο.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΑΤΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αντιπαρέρχομαι τις τοποθετήσεις εκείνων που επαναστατούν στηρίζοντας την κυβέρνηση.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Αν αυτό κατάλαβες…Αν κατάλαβε ότι εγώ στηρίζω την κυβέρνηση, της απονέμω το όσκαρ διαστρέβλωσης και μάλιστα αριστερό!!! Στο παιχνίδι «game of πολυθρόουν» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης εγώ δεν πρόκειται να πάρω μέρος. Άλλωστε ο Τσίπρας είπε ότι δεν υπάρχουν μπάνια για φέτος για τους βουλευτές, ας δουλέψετε μια μέρα παραπάνω.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τότε να ψηφίσουμε την παράταση του «πόθεν έσχες»…

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Το τι θα ψηφίζω ή δεν θα ψηφίσω αυτό δεν αφορά εσένα. Τιμητής ποιου είσαι εσύ;

Σε ότι αφορά στην καταγγελία της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι οι εργασίες του Θερινού Τμήματος ξεκίνησαν μια ημέρα νωρίτερα για να ψηφίσει η κυβέρνηση την τρίμηνη παράταση των δηλώσεων του «πόθεν έσχες», ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου διευκρίνισε ότι η παράταση για τα «πόθεν έσχες» δίνεται λόγω αντίστοιχης παράτασης που έχει δοθεί στις φορολογικές δηλώσεις.

By