Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Από την Κίνα το τρίτο θύμα στη Βοστώνη

Ταυτοποιήθηκε η ταυτότητα και του τρίτου θύματος της τυφλής βομβιστικής επίθεσης στο μαραθώνιο της Βοστώνης.

boston2Κινεζικής καταγωγής είναι το τρίτο από τα θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του περίφημου μαραθωνίου της Βοστώνης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που εκδόθηκε από το κινεζικό προξενείο της Νέας Υόρκης, η ταυτότητα του θύματος δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, καθώς αυτή είναι η θέληση της οικογένειας του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα είναι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής του πανεπιστημίου της Βοστώνης, ο οποίος σκοτώθηκε παρακολουθώντας τον μαραθώνιο μαζί με τους φίλους σας κοντά στην γραμμή του τερματισμού.

Ένας ακόμη Κινέζος πολίτης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των διπλών εκρήξεων στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου, αλλά είναι σε σταθερή κατάσταση, μετά από την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Μεταξύ των θυμάτων όπως έγινε γνωστό νωρίτερα είναι ένα 8χρονο αγόρι ο Ρίτσαρντ Μάρτιν και μία 29χρονη γυναίκα η Κρίστλ Κάμπελ. Στην διπλή επίθεση τραυματίστηκαν άλλοι 176 άνθρωποι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί την Πέμπτη στη Βοστώνη, όπου θα παραστεί σε θρησκευτική τελετή μνήμης για τα θύματα των δύο εκρήξεων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σε χύτρες ταχύτητας οι βόμβες

Οι εμπειρογνώμονες του FBI προς το παρόν πάντως, δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν τη σύνθεση της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των «αυτοσχέδιων» βομβών οι οποίες εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 170. Κατά το FBI η ισχύς των δύο βομβών που προκάλεσαν σχετικά «μικρή» έκρηξη, φαίνεται να αποκλείει τη χρήση εκρηκτικών στρατιωτικού τύπου όπως, C4, RDX ή Semtex, τα οποία είναι πολύ ισχυρά και είναι δύσκολο κάποιος να τα κατέχει.

Οι αρχές που ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι δυο εκρήξεις στη Βοστώνη εντόπισαν επίσης κομμάτια από μαύρο νάιλον που πιθανώς να είναι υπολείμματα από τις τσάντες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να κρύψουν οι δράστες ή ο δράστηςμ τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εξερράγησαν κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της πόλης.

Τα θραύσματα που εντοπίστηκαν στον τόπο της έκρηξης αποστέλλονται στο εργαστήριο του FBI στο Κόντικο της Βιρτζίνια, όπου θα εξεταστούν από τους εμπειρογνώμονες για να καθοριστεί ο τρόπος κατασκευής των εκρηκτικών μηχανισμών και τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν.

Ο επικεφαλής του τμήματος του FBI που έχει επιφορτιστεί με τις έρευνες στη Βοστώνη, Ρικ Ντεσλόριερς ανέφερε ότι σε αυτή τη φάση των ερευνών το εύρος των πιθανών υπόπτων παραμένει ανοιχτό. «Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει εξαίρεση. Το φάσμα των υπόπτων και τα πιθανά κίνητρά τους παραμένει ορθάνοιχτο», είπε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής των ερευνών του FBI.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By