Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Αρβανιτόπουλος: Μόνο «σημειακά» κενά στα σχολεία

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ  ότι υποκινεί τις κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας

arvanitopoulosAΜόνο «σημειακά» κενά υπάρχουν στα σχολεία,  δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στον ραδιοσταθμό «Βήμα». «Οι δάσκαλοι είναι 41.458. Τα πρωινά τμήματα των σχολείων είναι 33.463 και τα απογευματινά ολοήμερα είναι 4.409. Υπάρχουν σημειακά κενά, λόγω τοποθετήσεων, ασθενειών κλπ και καλύπτονται μέσα στο σχολικό έτος, στις τρεις- τέσσερις επόμενες ημέρες. Δεκάδες είναι αυτά τα κενά. Αυτή είναι η εικόνα που έχουμε από όλες τις διευθύνσεις και είναι πολύ καλή», εξήγησε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τα ολοήμερα ανέφερε πως «καθένα έχει τώρα από έναν δάσκαλο και περιμένουμε να δούμε πόσοι μαθητές θα δηλώσουν συμμετοχή, για να ξέρουμε πού θα στείλουμε τους δασκάλους… Είναι ζήτημα τριών-τεσσάρων ημερών το μέγιστο».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε επίσης πως είναι προφανές ότι οι κινητοποιήσεις στον χώρο της Παιδείας υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για προσθέσει ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση, με δηλώσεις όλων των στελεχών της και προεξάρχοντος του αρχηγού της, καλεί τους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία. Αυτή η εκμετάλλευση του χώρου της Παιδείας και η ομηρία των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών είναι ατόπημα. Ποιον ωφελεί το κλειστό σχολείο;  Την κοινωνία βλάπτειΔεν χρειάζεται όλη αυτή η ανάφλεξη που επιχειρείται. Αν υπάρχει μια αιτιολογική βάση, τότε υπάρχει η από τα κάτω συμμετοχή σε μια κινητοποίηση. Αλλά αυτή η πυροδότηση δείχνει ότι δεν υπάρχει βάση. Χρησιμοποιούμε τον χώρο της Παιδείας, για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση. Είναι μια πολιτική επιλογή, πρωτοφανής στα χρονικά δεδομένα και θα την κρίνει ο λαός».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By