Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Θα γίνουν οι πανελλαδικές ξεκαθαρίζει ο Αρβανιτόπουλος – Κόντρα οι καθηγητές

Τελεσίγραφο από τον υπουργό Παιδείας –  Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να βρουν τρόπους να πραγματοποιηθεί η απεργία.

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος διαβεβαιώνει ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά, στηρίζοντας και αιτιολογώντας πλήρως την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Την ίδια ώρα, τη συμπαράσταση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και όλων των κλάδων των εργαζομένων ζητούν οι καθηγητές ώστε την Παρασκευή που αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, να κηρυχθεί 24ωρη γενικότερη απεργία.

Οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων των καθηγητών που συνεχίζουν την συνεδρίασή τους υπεραμύνθηκαν των απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Με σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Παιδείας ξεκαθαρίζει ότι:

«Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά και στην ώρα τους. Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση προχώρησαν σε μία επιβεβλημένη απόφαση, για να διαφυλάξουν την προσπάθεια των νέων που διαγωνίζονται στην πιο δύσκολη εξέταση της ζωής τους.

Ύψιστο καθήκον όλων είναι η δημιουργία κλίματος ηρεμίας για την ολοκλήρωση της κοπιώδους προσπάθειας των παιδιών.

Τώρα προέχει η άσκηση του καθήκοντος και η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αυτό άλλωστε επιθυμεί η ελληνική κοινωνία. Εύχομαι καλή επιτυχία στους μαθητές και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς».

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας γίνεται η συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ), οι οποίοι θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν αν συμφωνούν με την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΜΕ, η πλειονότητα των τοπικών ενώσεων (ΕΛΜΕ) που συνεδρίασαν χθες, τάχθηκαν υπέρ της απεργίας και εξουσιοδότησαν τους προέδρους τους, να συμμετάσχουν στη σημερινή γενική συνέλευση προέδρων. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύνολο 88.000 εκπαιδευτικών πανελλαδικά, ψήφισαν μόλις 11.000 εκπαιδευτικοί στις κατά τόπους ενώσεις.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ βρίσκεται σε συνεχείς συνεδριάσεις για να εκτιμήσει τη στάση του τις επόμενες ημέρες, καθώς από τις 12 σήμερα το μεσημέρι ξεκίνησε η πολιτική επιστράτευση των καθηγητών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By