Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Διεκόπη η δίκη Μαντέλη για τις 25 Νοεμβρίου

Κατηγορείται για μίζες ύψους 450.000 γερμανικών μάρκων από τη Siemens

mantelisA

 

Για τις 25  Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ  Τάσου Μαντέλη για την υπόθεση χρηματικού ποσού, που φέρεται να έλαβε από τη Siemens, για τη σύμβαση 8002/97 σχετικά με την ψηφιακή εξέλιξη του ΟΤΕ.

Η δίκη διεκόπη λόγω της απεργιακής κινητοποίησης δικαστών και εισαγγελέων με αφορμή το αιματηρό περιστατικό της Παρασκευής, κατά το οποίο ένας άνδρας μαχαίρωσε τη γραμματέα της 28ης τακτικής ανακρίτριας.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός κάθεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου  Κακουργημάτων κατηγορούμενος ότι έλαβε από τα «μαύρα» ταμεία της Siemens 450.000 γερμανικά μάρκα αλλά υποστηρίζει ότι πρόκειται για προεκλογική χορηγία.

Μαζί του στο εδώλιο θα καθίσουν οι Γεώργιος Τσουγκράνης, Αντωνία Μάρκου, Ηλίας Γεωργίου και Αριστείδης Μαντάς.

Τα χρήματα είχαν εμβαστεί σε δύο δόσεις σε λογαριασμό στη Γενεύη, τον οποίο είχε ανοίξει -όπως ο ίδιος παραδέχεται- χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία ROCOS, ο συγκατηγορούμενος του Μαντέλη, Γιώργος Τσουγκράνης. Μέρος των χρημάτων διακινήθηκε μέσω λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα της Μάρκου, η οποία ωστόσο υποστηρίζει ότι τον εν λόγω λογαριασμό ουσιαστικά χρησιμοποιούσε ο συγκατηγορούμενός της Ηλίας Γεωργίου.

Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση κατά του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By