Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

«Αστακός» η ΔΕΘ ενόψει των διαδηλώσεων

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη – Σωρεία διαδηλώσεων -Αναλυτικά τα μέτρα της τροχαίας

deth

Με αυξημένες περιπολίες αστυνομικών δικυκλιστών και εντατικούς ελέγχους σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης έχουν ξεκινήσει ήδη τα μέτρα της ΕΛΑΣ για τη διασφάλιση της ομαλούς διεξαγωγής της 79ης ΔΕΘ, εν όψει των αυριανών εγκαινίων και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν περίπου 4.000 αστυνομικοί, οι οποίοι θα φθάσουν από την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας.

Στη διάρκεια των διαδηλώσεων ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως επίσης μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου αναμένεται να στηθούν οδοφράγματα, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, πέριξ του ΑΠΘ και αλλού.

Από αέρος θα παρακολουθεί τις πορείες ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, ενώ τρεις εισαγγελείς θα επιβλέπουν τα αστυνομικά μέτρα.

Οι κινητοποιήσεις

ΠΟΡΕΙΑ ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ ΕΚΘ 78η ΔΕΘ

Ο χορός των κινητοποιήσεων ξεκινάει σήμερα στις 18:00 με την ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας. Για αύριο, έχουν προγραμματιστεί τέσσερα βασικά συλλαλητήρια από συνδικάτα, πρωτοβάθμια σωματεία και κινήματα.

Ειδικότερα, στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί στο άγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ.

Μισή ώρα νωρίτερα έχει προγραμματιστεί να γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους. Την ίδια ώρα, στις 18:00, δίνουν το ραντεβού τους στην Καμάρα πρωτοβάθμια σωματεία και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ξεχωριστό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Το κάλεσμα που απηύθυναν οι εκπρόσωποί του είναι για τις 17:00 στην Πλατεία Αγίας Σοφίας.

Μέτρα της Τροχαίας

troxonomos_Thessalonikh

Σημειώνεται ότι από σήμερα, Παρασκευή, έως και τις 3 το απόγευμα της Κυριακής δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της, Λ. Στρατού, από Καυτατζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου, Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου, Αγ.Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Φιλήμονος Δραγούμη, Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄Σεπτεμβρίου, Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης, Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Μ. Ανδρόνικου, από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Προξένων, καθ’ όλο το μήκος της, Φιλήμονος Δραγούμη, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου, Κασσάνδρου, από Φιλήμονος Δραγούμη μέχρι Προξένων και Αγίας Τριάδος, από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι Β.Γεωργίου.

Επίσης, απαγορεύεται η στάση – στάθμευση, στις οδούς Τσιμισκή και Εγνατία, καθώς και στη Λ.Νίκης.

Αύριο, Σάββατο, από τις 14.00΄ σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

Λ.Στρατού, από Καυτατζόγλου, μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.,Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου, Βασ. Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος, Βασ. Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου, Λεωφ. Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της. Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της, Κ. Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου, Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου, Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου, Κασσάνδρου, καθ’ όλο το μήκος της, Προξένων, καθ’ όλο το μήκος της, Φιλήμονος Δραγούμη, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου, Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της και Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Φιλήμονος Δραγούμη.

Εναλλακτικά, από τις 14.00 του Σαββάτου και μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εκδηλώσεις, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται (από ανατολικά προς δυτικά), μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από δυτικά προς ανατολικά, μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού καθώς και από τη Λ. Νίκης, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By