Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Αυξήθηκε η επιβατική κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος» το 9μηνο του 2014

Κατά 19,4 %

el_venizelos_aerodromio

Τις θετικές εξελίξεις από τις αρχές του χρόνου και τις προοπτικές για την αεροπορική αγορά της Αθήνας ενόψει της χειμερινής περιόδου, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του δικτύου και της διασυνδεσιμότητας της πρωτεύουσας μέσα στο 2014, παρουσίασε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Επιπλέον, σε συνέχεια των ενεργειών που πραγματοποιεί με σκοπό την ενίσχυση της ελκυστικότητας του προορισμού Αθήνα, ο ΔΑΑ παρουσίασε μια ξεχωριστή νέα πρωτοβουλία, που ουσιαστικά δίνει το «βήμα» στους επιβάτες και στους επισκέπτες της πόλης για να τοποθετηθούν στο ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.

Αναλυτικά:
– Οι αεροπορικές εταιρείες επενδύουν στην αγορά της Αθήνας με αισιόδοξα μηνύματα και για το χειμώνα 2014-15
Σε συνέχεια της εντυπωσιακής ανάκαμψης της κίνησης κατά το 9μηνο (Ιαν-Σεπτ), με:
· αύξηση της κίνησης κατά 19,4%
· 2 εκατομμύρια περισσότερους επιβάτες
· 168 νέες διεθνείς εβδομαδιαίες πτήσεις
· 28% αύξηση των ξένων επισκεπτών της πόλης και διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης σχεδόν όλων των διεθνών γεωγραφικών αγορών.

Τα μηνύματα και για το χειμώνα 2014-15 είναι ενθαρρυντικά, καθώς το δίκτυο της Αθήνας ενισχύεται σημαντικά, με 107 νέες διεθνείς εβδομαδιαίες πτήσεις και επιπλέον 85 πτήσεις εσωτερικού.

Αξίζει να τονιστεί ότι το 15% της κίνησης του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» εξυπηρετείται από 16 εταιρείες χαμηλού κόστους, οι οποίες καλύπτουν ένα δίκτυο 40 προορισμών.

Με περισσότερες από 2 εκατομμύρια νέες προσφερόμενες αεροπορικές θέσεις από την αρχή του χρόνου (+16%), το αεροδρόμιο της Αθήνας βρέθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών αεροδρομίων σε επιβατική κίνηση, πτήσεις και αύξηση χωρητικότητας, με τους αερομεταφορείς από τη Μ. Ανατολή, τη Β. Αμερική και την Ασία, να καταγράφουν εντυπωσιακές διψήφιες αυξήσεις.

Συνολικά, το 2014, με 15 νέους προορισμούς και επιπλέον πτήσεις σε 33 προορισμούς, το αεροδρόμιο της Αθήνας εξυπηρετεί ένα ευρύ δίκτυο 108 προορισμών, αυξάνοντας σημαντικά το δίκτυο και τη διασυνδεσιμότητα της Αθήνας. Χάρη στα ειδικά κίνητρα που παρέχει το αεροδρόμιο και την ανάπτυξη δικτύου ιδίως από την Aegean, σημαντική είναι η αύξηση των επιβατών transfer. Συνολικά, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2014, το σύνολο των επιβατών transfer στο ΔΑΑ έφτασε το +14,8% σε σχέση με πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας το 22% της συνολικής κίνησης του αεροδρομίου. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αύξηση των επιβατών που χρησιμοποιούν την Αθήνα ως ενδιάμεσο σταθμό μεταξύ διεθνών προορισμών, η οποία άγγιξε το +61%. Επιπλέον, η κίνηση transfer από το εσωτερικό προς το εξωτερικό (76% του συνολικού transfer) ανέβηκε κατά 12,5%.

Ακόμη, το ότι οι ξένοι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 28% κατά το πρώτο 9μηνο του 2014, αλλά και η δυναμική ανάκαμψη (+23%) των επιβατών που επιλέγουν την Αθήνα για city-break σε σχέση με πέρυσι, αποδεικνύουν τη δυναμική ανάκαμψη της πόλης μας ως τουριστικού προορισμού.

Με την Αθήνα να «γυρίζει σελίδα», ο ΔΑΑ συμπληρώνει ακόμα ένα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των συστηματικών δράσεων και των προσπαθειών του για την προβολή της πόλης, δίνοντας αυτή τη φορά ένα… «βήμα» στους επισκέπτες της Αθήνας:

Από τις 19 Νοεμβρίου, μέσω νέας εφαρμογής σε ειδικές οθόνες στο αεροδρόμιο, οι Έλληνες και οι ξένοι επιβάτες θα μπορούν, «συναρμολογώντας» σε δύο κινήσεις τη Δυτική Μετώπη του Παρθενώνα και επαναφέροντας την Έκτη Καρυάτιδα στο φυσικό χώρο της, να εκφράζουν με διαδραστικό τρόπο τη γνώμη τους για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

By