Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Αυστραλία: Για παιδεραστία διώκεται ο επίσκοπος των ενόπλων δυνάμεων

Κατηγορείται ότι επιτίθετο σεξουαλικά σε μαθητή το 1969, όταν δίδασκε στο Κολέγιο του Αγίου Βενέδικτου, κοντά στο Περθ της δυτικής Αυστραλίας, δύο χρόνια πριν από τη χειροτονία του

australia-bishop

Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο επίσκοπος των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων, ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Καθολικής Εκκλησίας της χώρας, μετά τις κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου.Σύμφωνα με τις θρησκευτικές αρχές ο επίσκοπος, ηλικίας 68 ετών, «διαψεύδει κατηγορηματικά».

Ο Μαξ Ντέιβις, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, είναι ο πρώτος Αυστραλός επίσκοπος που διώκεται για παιδεραστία. Κατηγορείται ότι επιτίθετο σεξουαλικά σε μαθητή το 1969, όταν δίδασκε στο Κολέγιο του Αγίου Βενέδικτου, κοντά στο Περθ της δυτικής Αυστραλίας, δύο χρόνια πριν από τη χειροτονία του. Η αστυνομία δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις.

Οι αυστραλιανές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν επίσης ότι ο Μαξ Ντέιβις δεν θα ασκεί τα καθήκοντά του, τα οποία κατέχει από το 2003, καθ “όλη τη διάρκεια της έρευνας.

Ο Ντέιβις αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης τις προσεχείς εβδομάδες. Τον Απρίλιο του 2013, η Αυστραλία άρχισε τη διενέργεια δημόσιας έρευνας για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις που έγιναν σε παιδιά τα οποία βρίσκονταν σε θρησκευτικά ιδρύματα, που συνεργάζονταν με το δημόσιο ή ήταν δημόσια. Περί τα 5.000 θύματα δίνουν καταθέσεις.

Η Καθολική Εκκλησία συγκλονίζεται εδώ και πολλά χρόνια από σωρεία σκανδάλων παιδεραστίας, κυρίως στην Αυστρία, το Βέλγιο, την Ιρλανδία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Στην Αυστραλία, ο καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, ο πλέον υψηλόβαθμός αξιωματούχος της Καθολικής Εκκλησίας της χώρας, είχε παραδεχτεί πριν από ένα χρόνο ότι η Εκκλησία προκειμένου να προστατεύσει το κύρος της κάλυπτε τις κατηγορίες για παιδεραστία ήδη από τη δεκαετία του 1930.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By